Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

MUSIK. Spotify har været i Danmark siden 2011. Tjenesten koster 99 kroner pr måned, hvis man vil undvære reklamer.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spotify får 1,4 milliarder kroner i kassen

Den svenske musiktjeneste er mere end 4 milliarder dollars værd.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den populære musiktjeneste Spotify har fået en tidlig julegave på ikke mindre end 250 millioner dollar (1,4 mia. kroner).

Det svenske selskab kan dermed have rundet en markedsværdi på 4 milliarder dollar (22 mia. kroner), vurderer eksperter overfor Wall Street Journal.

De mange ekstra milliioner i form af en investering kommer fra virksomheden Technology Crossover Ventures, der tidligere også har investeret i filmtjenesten Netflix og Facebook.

Pengene skal bruges til at ekspandere brugen af musiktjenesten yderligere. Japan er blandt et af de lande, som Spotify endnu ikke har indtaget.

Får kunder til at betale
Spotify kom til Danmark i efteråret 2011. Tjenesten giver brugerne mulighed for at lytte ubegrænset til deres favoritmusik.

Det sker enten via betalt abonnement eller en reklamefinansieret løsning, hvor kunderne kan høre 20 millioner gratis musiknumre mod at se reklamer.

Iværksætteren bag Spotify, Daniel Ek, sagde i et interview for nyligt, at musiktjenesten konverterer relativt mange af sine gratis-kunder til betalende kunder.

Selskabet har også øget forskellen mellem sine indtægter og betalingen til pladeselskaber og kunstnere.

I USA konkurrerer spotify blandt andet med musiktjenesten Pandora, der blev børsnoteret i 2011 og vurderes til en værdi på 5,7 milliarder dollar (31,5 milliarder kroner).

Til gengæld skabte Spotify sidste år en større omsætning end Pandora, men det kniber stadig for selskaberne med at skabe et overskud.

Spotify eller den gavmilde investor har ikke kommenteret kapitalindsprøjtningen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden