Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
kursfusk? Aarhus Lokalbank blev overtaget af Vestjysk Bank efter en fusion i 2012. Derfor er Vestjysk Bank også formelt tiltalt i sagen, skønt den, ifølge politiet, har tre tidligere ansatte i Aarhus Lokalbank som hovedpersoner.
Foto: Casper Dalhoff (arkiv)

kursfusk? Aarhus Lokalbank blev overtaget af Vestjysk Bank efter en fusion i 2012. Derfor er Vestjysk Bank også formelt tiltalt i sagen, skønt den, ifølge politiet, har tre tidligere ansatte i Aarhus Lokalbank som hovedpersoner.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bagmandspolitiet rejser ny tiltale for groft kursfusk

Sagen vedrører tre daværende ansatte i Aarhus Lokalbank.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bagmandspolitiet rejser nu tiltale »for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder« foretaget af Aarhus Lokalbank i 2009-2010.

Der er ifølge bagmandspolitiet tale om 'hemmelige' opkøb af bankens egne aktier i 2009 og 2010, hvilket pressede kursen kunstigt i vejret.

LÆS OGSÅ

Sagen - hvori bagmandspolitiet vil gå efter ubetinget fængselsstraf - omfatter foruden tre tidligere ledende medarbejdere i Aarhus Lokalbank også Vestjysk Bank, der har det juridiske ansvar, eftersom den overtog Aarhus Lokalbank ved en fusion i 2012.

Allerede i 2010 meldte Finanstilsynet lokalbanken til politiet.

Vigtig sag om tilliden til markedet
»Der er tale om en principiel sag af stor vigtighed for afgrænsningen af de børsnoterede bankers adgang til at handle i egen udstedt aktie og dermed for tilliden til markedet«, siger fungerende vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Bagmandspolitiet i en pressemeddelse.

Tiltalen omfatter Aarhus Lokalbanks angivelige ulovlige handel med egne aktier i en periode på fem måneder fra 1. september 2009 til 5. februar året efter.

»I den periode har banken selv været involveret i to tredjedele af handlerne med bankens aktier, uden at informere markedet om det«, siger vicestatsadvokaten.

Ved på daglig basis at efterspørge sin egen aktie til en højere kurs, end andre investorer i markedet ville betale, fik Aarhus Lokalbank altså presset sin egen kurs op på et kunstigt højere niveau, lyder det i tiltalen.

Ingen personlig gevinst
De tre tidligere bankfolk bliver dog ikke tiltalt for at have manipuleret med aktien for egen vindings skyld.

»Man kan gisne om mange mulige motiver til det her - men det er ikke afgørende for os. Det er til gengæld måden, det er foregået på«, siger Henrik Helmer Steen.

De tre tiltalte kan være ansat i Vestjysk Bank
Vestjysk Banks direktør Vagn Thorsager siger til Politiken, at »det er en sag, vi har været bekendt med«.

Er de tre ansatte fra Aarhus Lokalbank ansat i Vestjysk Bank i dag?

»Nu er der navneforbud i sagen, så det vil jeg ikke be- eller afkræfte, men hvis de måtte være ansatte, så får det ikke betydning for deres ansættelsesforhold, så længe sagen kører«, siger Vagn Thorsager.

Flere sager om kursmanipulation for retten

Sagen mod de tre tidligere ansatte i Aarhus Lokalbank og Vestjysk bank er langt fra den eneste, som bagmandspolitiet har under opsejling om kursmanipulation.

LÆS OGSÅ

Alene i efteråret er der således rejst tiltale mod otte forhenværende personer fra den daværende ledelse i Ebh Bank, Sparekassen Kronjylland og Morsø Sparekasse.

De skulle blandt andet have udnyttet ders koner og børn til, hvad bagmandspolitiet mener er grov kursmanipulation.

I november rejste politiet tiltale mod den tidligere formand for Parken Sport & Entertaintment Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup, som var direktør i selskabet, da kursmanipulationen ifølge anklageskriftet fandt sted.

Begge kræves idømt fængelsstraf, og parret skal ifølge tiltalen af med henholdsvis 15,5 og 2,2 millioner kroner, som de har tjent på den postulerede manipulation.

Både Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup afviser anklagen

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden