Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AFVISNING. Der var ikke nogen dansk pensionskasse, der gav et bedre bud på Dong end amerikanske Goldman Sachs, siger finansminister Bjarne Corydon.
Foto: JENS DRESLING

AFVISNING. Der var ikke nogen dansk pensionskasse, der gav et bedre bud på Dong end amerikanske Goldman Sachs, siger finansminister Bjarne Corydon.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Corydon: Vi har taget det bedste bud på Dong

Finansminister afviser, at dansk pensionsselskab er blevet fravalgt.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tilbuddet fra amerikanske Goldman Sachs og de danske pensionsinstitutter ATP og PFA var samlet det bedste, da det skulle afgøres, hvem der skulle have lov at købe en stor aktiepost i det statslige energiselskab Dong.

LÆS ARTIKEL

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) over for Ritzau, efter oplysninger om at 3F's pensionskasse PensionDanmark skulle have givet et højere bud på aktieposten i Dong.

»Det bedst samlede tilbud, er det tilbud, som vi har taget«, siger Bjarne Corydon.

Ikke skygge af tvivl
Han afviser at komme nærmere ind på de bud, som staten har modtaget i salgsprocessen.

»Vi kan ikke tillade os at gå ind og diskutere andre bud. Det er fortrolige og markedsfølsomme oplysninger, som vi ikke kan diskutere i offentligheden«, siger han.

»Men der er ikke skyggen af tvivl om, at vi naturligvis har taget det bedst samlede bud«, siger Bjarne Corydon.

8 mia. fra USA
Det er Information, der skriver, at PensionDanmark skulle have afgivet et bud på aktieposten i Dong.

»Det har jeg ingen kommentarer til«, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark, til Information.

I alt betaler amerikanerne otte milliarder kroner for en ejerandel på cirka 19 procent af Dong. Desuden indskyder ATP 2,2 milliarder kroner, mens PFA køber aktier for 800 millioner kroner.

Baseret på de beløb kan den samlede værdi af Dong fastsættes til 31,5 milliarder kroner.

Meget mystik

Men værdien af Dong er betydelig højere, har flere kritikere hævdet, forud for, at aftalen med Goldman Sachs skal vedtages torsdag i næste uge.

LÆS ARTIKEL

Enhedslisten har derfor bebudet, at det vil forhale processen, og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl skriver på Facebook, at han forlanger et klart svar fra Bjarne Corydon til de nye oplysninger.

»Der er mange mystiske ting omkring salget af Dong. Men tingene må frem i lyset, inden Folketingets Finansudvalg skal færdigbehandle sagen«, skriver Thulesen Dahl.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden