Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
vetoret. Goldman Sachs med  Lloyd Blankfein i spidsen får vetoret over for forskellige beslutninger i Dong, hvis salget går endeligt igennem Folketinget. Det vil ske, selv om investeringsbanken kun vil være mindretalsaktionær, omend en meget stor af slagsen.
Foto: Mark Lennihan (arkiv)/AP

vetoret. Goldman Sachs med Lloyd Blankfein i spidsen får vetoret over for forskellige beslutninger i Dong, hvis salget går endeligt igennem Folketinget. Det vil ske, selv om investeringsbanken kun vil være mindretalsaktionær, omend en meget stor af slagsen.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Del af Dong sælges til selskab med adresse i skattely

Goldman Sachs' ejerandel af Dong vil blive placeret i et selskab, der hører hjemme i Luxembourg.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen betegner det som en mærkesag at ville bekæmpe international skattespekulation og skattelylande.

Men samtidig arbejder regeringen på at sælge en del af den statsejede energivirksomhed Dong til et Goldman Sachs-datterselskab i Luxembourg.

Et land, der har en lang historie for at muliggøre skattespekulation, siger to skatteeksperter til Information.

»Det kunne være et tegn på, at der er noget skatteplanlægning involveret, når man gør det gennem Luxembourg«, siger Niels Johannesen, lektor ved Københavns Universitet, som forsker i internationale skatteregler og skatteplanlægning.

»Luxembourg har en lang historie for at gøre næsten alt, hvad de kan for at muliggøre forskellige former for skatteplanlægning«, tilføjer han til Information.

Goldman Sachs placerer ejerdel i datterselskab

Ifølge den aftale, som den danske regering har indgået med Goldman Sachs, og som ikke er endeligt godkendt af Folketinget, vil Goldman Sachs' ejerandel i Dong blive placeret i selskabet New Energy Investment, der er hjemhørende i Luxembourg.

Det er »hykleri« og er i direkte modstrid med regeringens hidtidige udmeldinger om at ville bekæmpe skattely, lyder beskyldningen.

»Man sælger til et selskab, som er baseret i et land, der systematisk modarbejder de målsætninger, som den danske regering har om at bremse skatteunddragelse«, siger Lars Koch, skatteekspert i udviklingsorganisationen IBIS.

»Man kommer til at legitimere et skattely som Luxembourg, og man kommer til at legitimere en struktur, der er sat op til at sikre skatteunddragelse«, tilføjer han.

Skatteministeren har ikke nogen kommentarer til kritikken fra skatteeksperterne, men henviser til Finansministeriet.

»Jeg forventer selvfølgelig, at Goldman Sachs vil overholde dansk og international skatteret«, lyder det i et kort skriftligt svar fra finansminister Bjarne Corydon (S) til Information.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden