Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AP/ML CH**NY**/ASSOCIATED PRESS
Foto: AP/ML CH**NY**/ASSOCIATED PRESS

Bankvirksomhed. Goldman Sachs har hovedkvarter i New York. Investeringsbanken blev grundlagt af Marcus Goldman i 1869. Banken har i dag 32.000 ansatte. Det er lidt mere end Nordea, der samlet har 29.000 ansatte.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tavshed dagen før: Goldman Sachs afventer politikernes beslutning

Investeringsbanken håber på snarlig afgørelse på salg af Dong Energy-aktier.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Først når det politiske slagsmål om salget af Dong Energy er overstået, vil den ene af hovedpersonerne, Goldman Sachs, give yderligere kommentar til sagen.

Det skriver den amerikanske investeringsbank i en e-mail, efter Politiken igen forgæves har forsøgt at få selskabet i tale.

FAKTA

Goldman Sachs sender blot et standard-citat, som tidligere er blevet sendt til Politiken og andre medier. Her fastslår virksomheden, at den ikke vil kommentere den politiske situation i Danmark eller andre spørgsmål om sagen.

Drøftes af ordførere

Goldman Sachs skriver, at man håber, at processen snart vil være overstået, så man kan komme i gang med at udføre strategien med fokus på vedvarende energi.

LÆS OGSÅ

I morgen skal salget drøftes og efter den foreløbige plan godkendes af Folketingets Finansudvalg. Politikerne har dog fået noget at tænke over, for sagen har fået danskerne til at reagere. I dag arrangeres der en demonstration på Christiansborg Slotsplads og knap 5.000 har på Facebook tilkendegivet, at de vil møde op.

Og på internettet har tusinder skrevet under på en protest mod salget af en del af energikoncernen.

Den tidligere danske statsminister Poul Nyrup Rasmussen gik i mandags ind i debatten og udtalte, at Goldman Sachs kigger på Dong Energy med kortsigtede briller. Det afviser investeringsbanken dog endnu engang og fastslår, at investeringen er langsigtet, og at man tilslutter sig den strategi, som den nuværende ledelse har.

OVERBLIK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden