vokseværk. Pandora rundede en omsætning på 9 milliarder sidste år og regner med at passere 10 milliarder kroner i år.
Foto: Sisse Dupont (arkiv)

vokseværk. Pandora rundede en omsætning på 9 milliarder sidste år og regner med at passere 10 milliarder kroner i år.

Virksomheder

Pandoras omsætning sætter rekord - planlægger ny fabrik

Smykkevirksomheden runder en omsætning på 9 milliarder kroner.

Virksomheder

Det går godt for smykkevirksomheden Pandora.

Virksomheden nåede sidste år en omsætning på 9 milliarder kroner, fremgår det af det netop offentliggjorte årsregnskab, og det er en markant stigning i forhold til 2012, hvor omsætningen nåede op på 6,6 milliarder kroner.

79 millioner smykker i Thailand er rekord Det er på alle mulige måder et selvsikkert årsregnskab, som formand Marcello Bottoli og direktør Allan Leighton har sendt til fondsbørsen.

»Vores produktion i Thailand håndterede salgsvæksten på fremragende vis og producerede 79 millioner smykker i 2013 - en ny rekord. I 2014 planlægger vi at udvide produktionskapaciteten med en ottende produktionsbygning«, skriver duoen. Pandora fortæller, at den vil bruge godt en halv milliard kroner på anlægsinvsteringer i år, herunder udvidelsen af produktionsfaciliteterne i Thailand.

Formanden og direktøren kan også berette, at de i oktober »nåede en vigtig milepæl«, da de åbnede konceptbutik nummer 1.000. Den ligger i Paris.

»Derudover fortsatte vi med at ekspandere på nye markeder og i nye geografiske områder, og vi oplevede i årets løb stor fremgang på markeder som f.eks. Italien, Frankrig og Rusland«, skriver ledelsen.

Større overskud og forventninger om endnu mere
Det hele ender med et overskud på 2,7 milliarder kroner på den primære drift mod 1,5 milliarder kroner i 2012.

Pandora regner med, at væksten fortsætter i 2014, hvor Botolli og Leighton forventer, at omsætningen vil runde 10 milliarder kroner.

Kursstyrt og politianmeldelse

Smykkekoncernen er med regnskabet for alvor ved at rejse sig efter katastrofeåret 2011, hvor en kraftig nedjustering i forventningerne til regnskabet medførte, at topchefen Mikkel Vendelin Olesen blev fyret. Aktien, som flirtede med kurs 400 efter børsintroduktionen året forinden, hamrede i bund og ramte knap 35 i oktober 2011.

Siden er den kravlet støt opad, og i går blev aktien handlet i kurs 318.

Til gengæld har bagmandspolitiet rejst sag mod Pandora for at have overtrådt loven ved at undlade i rette tid at nedjustere forventningerne til væksten i 2011.

LÆS ARTIKLEN

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce