Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu kan du købe aktier i hash i USA: Interessen boomer

Handlen med aktier i marihuana-producenter er eksploderet i USA på grund af ny lovgivning.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan bremse sklerose og dræbe kræftceller - efter sigende.

Marihuana er populært som andet en 'fjolletobak'. Derfor har 20 stater i USA legaliseret salg af marihuana til medicinsk brug, og tilmed har en ny lovgivning gjort det lovligt for alle landets banker at finansiere producenterne.

Det har skabt et boom af folk, der har investeret i marihuana-producenternes aktier. I nogle tilfælde med op til 1000 procent.

Men det er langt fra sikkert at handle med disse aktier, lyder advarslen fra Saxo Bank.

»Kunderne handler mere eller mindre i blinde«, siger Peter Garnry, der er aktiestrateg hos Saxo Bank, til Ritzau Finans.

»Risikoen er ekstremt høj, fordi aktierne handler 'over the counter', og der derfor ikke er nogen regnskabskrav, så når investorerne kaster penge efter det, ved de ikke, hvad der ligger bag«.

Marihuana-producenter kan blive finansieret af banker

Køber man en af disse aktier, vil man altså hverken få at vide, hvis virksomhedens pengekasse er tom, om virksomheden har lovmæssige problemer eller andre problemer, der kan have konsekvenser for aktiekursen.

Ifølge Peter Garnry er der ved at blive skabt en hel industri i USA, fordi marihuana-producenter kan blive finansieret af banker landet over - også selvom marihuana til medicinsk brug kun er lovligt i 20 amerikanske stater.

»En virksomhed med vækstpotentiale kan vokse meget hurtigere, hvis den kan låne i fremtiden, og det er nu muligt. Det har gjort, at de her aktier er eksploderet«, siger Peter Garnry.

Det er muligt at købe de amerikanske hash-aktier i Saxo Bank, men banken advarer sine kunder mod de store risici ved at købe de usikre aktier.

LÆS ARTIKEL

Peter Garnry vurderer dog, at hvis flere stater legaliserer salg af marihuana til medicinsk brug, kan industrien vokse og gøre aktierne værdifulde.

»Hvis flere og flere stater åbner for salg af marihuana i sundhedsøjemed, kan man godt forestille sig, at der kommer en føderal lovgivning på området, og så kan det gå rigtig hurtigt. Med ensartede spilleregler kan man få en hurtigt voksende industri«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden