Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
udspil. Regeringen kom i går med et udspil, som skal sørge for at byggeriet af metroen i København bliver færdiggjort.
Foto: Martin Lehmann

udspil. Regeringen kom i går med et udspil, som skal sørge for at byggeriet af metroen i København bliver færdiggjort.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Metroforlig koster adgang til at klage

Flere penge til erstatning og genhusning skal stoppe protester mod byggeriet af metroen i København.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For at få gang igen i det stærkt forsinkede metrobyggeri i København er regeringen nu på vej med ny lovgivning, der vil gøre det svært eller umuligt for borgerne fortsat at sætte byggeriet på pause, imens de klager over støjgener og andre miljøproblemer.

Til gengæld vil naboerne til byggeriet få et retskrav på at blive genhuset midlertidigt andre steder på Metroselskabets regning – de allermest støjramte skal endda kunne anmode Metroselskabet om at købe boligen til markedspris. Samtidig vil der blive sat flere penge af til at give dem, der vælger at blive boende, kontant erstatning i længere tid, og flere vil kunne komme i betragtning.

Klagesager har sat dele af byggeriet i bero

Det er det foreløbige resultat af politiske forhandlinger, som transportminister Magnus Heunicke (S) inviterede til i går, efter at Metroselskabet for et par dage siden tryglede om »mere faste rammer«. Klagesager fra borgerne har sat væsentlige dele af byggeriet i stå, og Metroselskabet fastslog i forgårs, at der er risiko for en forsinkelse på to eller tre år i forhold til den planlagte åbning i 2018. Det kan medføre en ekstra regning på over fire milliarder kroner oven i de 22 milliarder kroner, der i forvejen er sat af.

LÆS ARTIKLEN

Talsmanden for Foreningen af Metronaboer, Søren Sandahl, udtrykker forsigtig lettelse: »Det er gode nyheder. Ikke mindst, at politikerne endelig anerkender, at der er et alvorligt problem, som kræver en politisk løsning«.

Transportminister Magnus Heunicke sagde i går, at byggeriet er »fuldkommen ud af kontrol«. Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen er enig.

»Nu skal vi have lavet en god nabopakke, så naboerne kan leve med dette samfundsmæssigt væsentlige byggeri. Og så skal vi sikre, at det kan komme i gang igen uden fortsatte hindringer«.

LÆS ARTIKLEN

Politiken har før beskrevet, at kontanthjælpsmodtagere bliver trukket i overførselsindkomsten, hvis de får erstatning som naboer til det støjende byggeri. Partierne vil også ændre den regel.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden