Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Budgetkrav. FCK's cheftræner, Ståle Solbakken, skal råbe en ny Champions League-deltagelse hjem fra sine spillere, hvis klubbens moderselskab skal leve op til budgettet. (arkiv)
Foto: ERNST VAN NORDE (arkiv)

Budgetkrav. FCK's cheftræner, Ståle Solbakken, skal råbe en ny Champions League-deltagelse hjem fra sine spillere, hvis klubbens moderselskab skal leve op til budgettet. (arkiv)

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Parken til FCK-spillere: I skal i Champions League!

Selskabet bag FCK, Lalandia og Fitness.dk satser på, at Champions League-deltagelse skal redde økonomien igen næste år.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I skal med i Champions League igen i år.

Så klart lyder kravet til FCK's danske foldboldmestre fra selskabet bag fodboldforretningen, Parken Sport & Entertainment, der i dag fremlægger sit årsregnskab.

Regnskabet trækkes især op af FCK's Champions League-deltagelse i 2013 med et resultat på 210 millioner kroner før skat, hvilket er 154 millioner kroner bedre end i 2012, hvor FCK ikke kvalificerede sig til den europæiske turnering.

Men den succes skal FCK's spillere altså helst hente hjem igen næste år, hvis budgettet skal passe.

LÆS OGSÅ

»Bestyrelse og direktion forventer i 2014 for koncernen en omsætning på ca. 1,4 milliarder kroner og et resultat før skat på 185 - 195 millioner kroner. Heri indgår forventningen om, at F.C. København kvalificerer sig til gruppespillet i UEFA Champions League. Kvalifikation til gruppespillet i UEFA Champions League 2014/15 indgår med en skønnet nettoeffekt på resultat før skat i 2014 i størrelsesordenen 160 millioner kroner«, lyder det i forudsigelserne for 2014.

Lang vej hjem
Hvis det skal hænge sammen, skal klubben dog først spille sig helt til tops i den danske liga

FC København er her otte point efter Superligaens nuværende tophold og tre point efter AaB, og muligheden for at kvalificere sig til Champions League kræver en plads blandt de to bedste i Superligaen.

Den danske mester skal for at nå millionerne i gruppespillet avancere to runder i det såkaldte mesterforløb, hvor den danske deltager vil have en god seedning, hvorimod sølvvinderne skal gennem en langt vanskeligere vej, hvor modstanderne kan være fra de allerstærkeste ligaer.

Og selskabet er klar til at spytte ekstra penge efter den målsætning i form af køb af nye spillere:

»Investeringsniveauet i kontraktrettigheder forventes at blive øget for at styrke fodboldholdet og dermed øge sandsynligheden for kvalifikation til gruppespillet i Uefa Champions League 2014/15«, lyder det i årsrapporten.

Badeland trækker ned

Fodboldforretningen FCK og de øvrige aktiviteter omkring Parken i København klarede sig generelt bedre i 2013 med en omsætning på 408 millioner kroner mod knap 269 millioner kroner i 2012. Her bidrager især Champions League-deltagelsen til fremgangen.

Således skønner regnskabet, at deltagelse i Europas fineste turnering for klubhold og den mindre prestigefulde Europa League gør en forskel på ikke mindre end 145 millioner kroner.

LÆS OGSÅ

Men imens det altså gik økonomisk ganske godt på grønsværen, sejler det en smule mere for selskabets to badelande, Lalandia i Rødby og Billund.

Her betød et svigtende salg af ferieboliger for andet år i træk, at badelandsforretningen klarede sig dårligere end forventet. Omsætningen i Lalandia landede på 416 millioner kroner i 2013 imod 437 millioner kroner i 2012, hvilket er et fald på 21 millioner kroner.

De mange svedende danskere på motionsredskaberne Fitness.dk bød i 2013 på en omsætning på 448 millioner kroner, hvilket er en mindre forbedring på 3 millioner kroner i forhold til 2012.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden