Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
FOTOSTAND. Ved karrieremessen i Øksnehallen for nyligt kunne unge under uddannelse og dimittender blandt andet få taget et professionelt portrætfoto til cv'et eller LinkedIn.
Foto: Jens Dresling

FOTOSTAND. Ved karrieremessen i Øksnehallen for nyligt kunne unge under uddannelse og dimittender blandt andet få taget et professionelt portrætfoto til cv'et eller LinkedIn.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Store virksomheder: Sådan får dimittender job hos os

Gode karakterer kan ikke alene bane vejen til jobbet.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

International erfaring og høje karakterer giver point, men det er også vigtigt, at man kan fungere sammen med sine kommende kolleger.

Sådan lyder det fra Danske Bank og Mærsks rekrutteringsansvarlige til de nyuddannede, der håber at få en fod inden for hos de to store danske virksomheder.

»International erfaring er vigtigt. Hvis man har læst i udlandet i tre måneder eller måske rejst meget, så skriv det i ansøgningen. Det hjælper også at have praktikophold eller speciale, der passer til os. Men man skal også vise, hvad man har lavet uden for studiet. Er man måske med i et netværk, måske dyrker man sport eller har en hobby. Det skal vise os, at ansøgerne er hele mennesker og ikke kun akademikere. De skal jo kunne være sociale på arbejdspladsen«, lyder det fra Lee Milligan, der er Global Graduate Recruitment Manager hos Maersk Oil.

Skriv det rigtige navn Da der for nyligt var karrieremesse i Øksnehallen, vrimlede de ambitiøse studerende som sukkersultne myrer omkring de to virksomheders stande. Her forsøgte de blandt andet at få svar på, hvordan de skulle skrive en god ansøgning.

»Alt, der står i ansøgningen, skal være relevant for jobbet. Vi får mange ansøgninger, og vi sorterer de overfladiske ansøgninger fra. Nogle skriver for eksempel forkert navn - for eksempel Novo Nordisk i en ansøgning til os«, siger Lee Milligan, der er fra England, men har boet i Danmark i 10 år.

»For os er det vigtigt, at man viser, at man er målrettet. Man skal vise os, at man har lavet research, og at man gerne vil arbejde hos os. Det er de små ting, der betyder noget. Især når man som nyuddannet ikke har så meget erfaring«.

Og det hjælper at tage til en messe som den i Øksnehallen.

»Ansøgerne skal vise, at de er proaktive. Hvis de har talt med mig, så skriv det i ansøgningen. De skal vise, at de har lavet research – for eksempel været ude på events, hvor de har mødt os og er kommet med spørgsmål. Vi husker de få, der har læst om vores programmer på forhånd og er kommet med et formål. Nogle af dem skriver vi op i vores database, og så ringer vi dem måske op, når der er en ledig stilling«, forklarer Lee Milligan.

Lægger vægt på karakterer
Hos Danske Bank, der ud over regulære jobs tilbyder traineestillinger til nyuddannede, lyder opfordringen, at jobsøgere skal lave et cv og en motiveret ansøgning, hvor man konkret viser sin faglighed og motivation til jobbet.

Rekrutteringsansvarlig Ole Bech Petersen fra Danske Bank minder om, at formålet med ansøgningen ikke er at få et job, men at komme til samtale. Og 10- og 12-taller på eksamensbeviset hjælper de nyuddannede et skridt nærmere målet.

»Vi lægger vægt på gode akademiske resultater. Det kan være et godt karaktersnit, gode karakterer på bestemte fag eller kandidatafhandlingen. Vi har ikke et bestemt snit«, siger Ole Bech Petersen.

Cv på højst to sider

Hans tommelfingerregel er, at en ansøgning skal fylde én side og et cv højst to sider. Cv'et skal bruges til at præsentere uddannelsesforløb, erhvervserfaring og informationer om sprog, it-evner og så videre.

»Målet er i sidste ende at give lederen lyst til at møde personen og blive inviteret til en samtale«, siger Ole Bech Petersen.

Herefter kigger Danske Bank på resten af jobsøgerens profil, og her spiller det blandt andet ind, om ansøgeren kan overbevise virksomheden om, at man kan samarbejde.

LÆS OGSÅ

»Senere i forløbet lægger vi vægt på ’soft skills’. I Danske Bank kan det handle om at have en international horisont og trives i et miljø, hvor der sker store forandringer. Man skal blive motiveret af at få opgaver, som hverken ens leder eller erfarne kolleger nødvendigvis kender løsningen på. Vi lægger også vægt på, at man kan samarbejde med kolleger med forskellige uddannelser, alder og nationalitet«, siger Ole Bech Petersen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden