Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Cathie Rowand (arkiv)/AP
Foto: Cathie Rowand (arkiv)/AP

kig! Populære. Danske landmænd er langt fra de eneste, som tester Googles intelligente briller. I februar kom det frem, at New Yorks politi også vil teste dem.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske landmænd skal teste Google Glass

»Det lyder da lidt fremmed og science fictionagtigt at skulle gå rundt med«, siger en af dem.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Erhvervsakademi Aarhus og Videncentret for Landbrug er blandt de første i landet, der skal teste funktionerne i Googles meget omtalte internetbrille Google Glass.

Lektor Morten Mathiasen siger til Maskinbladet.dk, at samarbejdet mellem Erhvervsakademi Aarhus og landbruget skal forbedre arbejdsrutiner og dermed bundlinjen i landbruget.

Brillerne kan måske optimere arbejdsgange

Projektet involverer datamatiker- og jordbrugsteknologstuderende, der skal undersøge hvilke arbejdsgange, som kan optimeres ved at bruge Googles briller.

»Det kunne være at samle en masse data om køerne, så landmanden kan se, hvor meget væske den har drukket. Eller landmanden kan sidde i sin traktor og være i gang med at så og gennem brillen se, hvor meget korn der er tilbage at så med. Fordelen er, at man ikke skal flytte blikket fra det arbejde, man er i gang med, og samtidig har man hænderne fri, da brillerne er stemmestyrede«, siger Morten Mathiasen.

Googles briller fungerer som en tablet eller smartphone, der kan laves apps til. Projektet skal nu undersøge, hvilke arbejdsopgaver som kan løses mere effektivt med en app til brillen. Morten Mathiasen forventer en prototype til efteråret, som derefter skal testes af landmænd.

Landmand glæder sig til brillerne

Kvægproducent Mikkel Juhl Nielsen fra Følle er en af dem.

Som mange andre landmænd bruger han allerede nu tablets og smartphones i sit daglige arbejde, og han er spændt på, om brillen kan blive et endnu bedre redskab.

»Det lyder da lidt fremmed og science fictionagtigt at skulle gå rundt med, men i dag bruger vi jo allerede mange forskellige it-systemer og apps til at registrere tidsforbrug i marken, holde styr på foderforbrug, fødsler og brunst. Det ville da være herligt, hvis alt dette kunne samles i ét medie«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden