Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Søren Schnoor (arkiv)
Foto: Søren Schnoor (arkiv)

reduktion. DSB besluttede i 2011, at der med udgangen af i år skal være 1.000 færre ansatte i den danske del af forretningen. Målet er næsten nået.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DSB er tæt på 1.000 færre ansatte-målet

DSB er godt på vej til at indfri målene om færre ansatte og større overskud.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DSB arbejder fortsat på at få en koncern, der løber rundt. Og med kvartalsregnskabet for det første kvartal i år er man godt på vej til at indfri målene om færre ansatte og større overskud.

DSB kom ud af årets tre første måneder med et overskud på 144 millioner kroner før skat. Det er en fremgang på hele 140 millioner kroner i forhold til perioden året før, viser koncernens regnskab.

Nu er der færre end 8.000 ansatte

Ved udgangen af marts i år var der 7.726 fuldtidsansatte i DSB - på samme tid sidste år lå tallet på 8.101 ansatte på fuld tid.

»Bestyrelsen har stort fokus på de to overordnede mål i Et Sundt DSB. Ved udgangen af 2014 er resultatet for af- og nedskrivninger på 2,65 milliarder kroner og en reduktion på cirka 1.000 medarbejdere i den danske del af forretningen«, siger bestyrelsesformand Peter Schütze.

Man er godt på vej til at barbere antallet af ansatte ned. Og med et resultat før af- og nedskrivninger på 746 millioner kroner er første skidt til målet om at lande på 2,65 milliarder kroner, når 2014 slutter, taget.

Målet om 1.000 færre medarbejdere blev formuleret i 2011, og siden er antallet blevet reduceret med 919, så man snart er i mål med reduktionen.

Målene for 2014 er næsten allerede i hus

I regnskabet skriver DSB da også, at man efter første kvartal nærmer sig målene for 2014, og »derfor tillader vi os allerede nu at begynde sporskiftet for de kommende år«.

»Hvor det hidtil har drejet sig om at genoprette DSB's økonomi, så vil den næste del af vores strategiske rejse dreje sig om at fortsætte vores fokus på kerneproduktet, samtidig med at vi forbedrer produktiviteten 2-3 procent hvert år«, skriver DSB.

DSB fik i første kvartal indtægter for lidt over tre milliarder kroner, hvilket er næsten på niveau med kvartalet i 2013, der lå 63 millioner kroner lavere.

I Danmark havde DSB 46,4 millioner kunder - og det er en stigning på tre procent i forhold til første kvartal 2013, hvor 45 millioner tog en tur med toget.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden