0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ægbranche stopper med at hakke næb af kyllinger

Fra 1. juli er det slut med at trimme næb i dansk ægproduktion – og snart kan flere grise også beholde halen, siger minister.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Sofia Busk (arkiv)
Foto: Sofia Busk (arkiv)

Næbsikret. Fra 1. juli kan alle høns i ægproduktionen beholde næbbet. Det er bedre både for hønsene og for branchens rygte. Og så er der penge at spare.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Nu skal det være slut med at svitse og skære spidsen af næbbet væk hos daggamle hønekyllinger til ægproduktion. Det har en enig bestyrelse i brancheorganisationen Danske Æg bestemt. Forbuddet gælder fra 1. juli.

»Vi skal ikke tilpasse dyrene produktionssystemerne, vi skal tilpasse produktionen dyrene«, siger sektorchef for Danske Æg Jørgen Nyberg Larsen.

Branchens beslutning får ros af Mette Vaarst, professor ved Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet og medlem af Dyreetisk Råd. Hun mener, at næbtrimning er en barbarisk praksis.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter