alternativ. Bilka i Fields ved København er en af dem, som huser en Starbucks kaffebar, som nu modtager betaling med MobilePay.
Foto: Peter Hove Olesen (arkiv)

alternativ. Bilka i Fields ved København er en af dem, som huser en Starbucks kaffebar, som nu modtager betaling med MobilePay.

Virksomheder

Nu skal kunderne kunne betale med MobilePay i Dansk Supermarked

Detailhandelskæmpen tager hul på mobilbetalingen i syv kaffebarer.

Virksomheder

Nu får dankortet konkurrence i detailhandelshusene Bilka og Salling.

Dansk Supermarked, som ejer begge kæderne, har indgået et samarbejde med Danske Bank, så kunderne fra i dag kan betale med MobilePay i deres syv Starbucks-kaffebarer.

»På sigt er ambitionen, at kunderne også skal kunne betale mobilt ved kasserne, når de handler dagligvarer«, konstaterer Danske Bank og Dansk Supermarked i en fælles pressemeddelse.

Flere teknologier er under overvejelse

Adspurgt, hvornår vi alle vil kunne betale med mobilen ved kassen i Netto, Føtex, Bilka og Salling, lyder svaret »om et år eller to« fra Peter Kjærgaard, souschef i Danske Banks presseafdeling.

»Det afhænger af den teknologiske udvikling. Det er ikke bare noget, man gør med et fingerknips«, siger han til Politiken.

»Vi begynder i det små og gør os erfaringer og lytter til kunderne undervejs«, konstaterer Jørgen Klüwer, der er e-commercedirektør i Dansk Supermarked i pressemeddelelsen, som også nævner, at forskellige teknologier er under overvejelse.

»Mobilbetaling udvikler sig med lynets hast, og på sigt er der ingen tvivl om, at mobiltelefonen bliver central i betalingen både i vores fysiske butikker og online. Derfor skal udviklingen følge med kunderne og deres behov, her og nu«.

Danske Bank erkender, at nogle kunder vil være skeptiske over for mobilbetaling i større butikker, men udviklingen står ikke til at vende, hvis man skal tro Danske Bank:

»Vi er ret sikre på, at hele detailhandlen om få år har indført mobilbetaling med adskillige tilkoblede intelligente muligheder. Det kommer til at gå hånd i hånd med dankortet, som fortsat vil være en central del af betalingsmønstret herhjemme«, lyder det fra Kim Fuglsang Kristoffersen, der er chef for forretningsudvikling i Danmarks største bank.

4.000 danskere vælger hver dag at downloade appen

1,2 millioner danskere har downloadet MobilePay-appen på deres smartphone, og ifølge Danske Bank kommer 4.000 flere til hver dag.

Antallet af virksomheder, der kan modtage eller er begyndt at modtage betaling med MobilePay, nærmer sig 1.000. Ifølge banken er det en bred palette af mindre virksomheder som tøjfirmaer, cafeer, låsesmede, læger, frisørsaloner, dyrefoderforretninger og cykelhandlere.

Yderligere 5.000 butikker skal have udvist interesse.

Danske Banks MobilePay er den mest populære mobile måde at betale på. Andre pengeinstitutter har slået sig sammen om alternativet Swipp. TDC vil også være med og tilbyder Paii-appen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce