AMBITIØS. Anders Holch Povlsen var ikke tilfreds med tøjkoncernen Bestsellers overskud for 2012/2013. Det var ellers på 1,4 milliarder kroner og 16 procent større end året før. PR-foto
Foto: PR-FOTO

AMBITIØS. Anders Holch Povlsen var ikke tilfreds med tøjkoncernen Bestsellers overskud for 2012/2013. Det var ellers på 1,4 milliarder kroner og 16 procent større end året før. PR-foto

Virksomheder

Pressesky tøj-arving med sans for nethandel og skotske jagtmarker

41-årige Anders Holch Povlsen er en af Danmarks rigeste mænd - men stort set ukendt i offentligheden.

Virksomheder

Billedet, der ledsager denne artikel, er et af de få offentlige fotos af Anders Holch Povlsen. Og karakteristisk nok er det taget i hans egen presseafdeling.

Manden, der tilbage i 2001 overtog tøjimperiet Bestseller i Brande efter sine forældre - og to år efter kunne præsentere virksomhedens første milliard-overskud - er ekstremt privat, grænsende til pressesky.

Ambitiøs som få

Derfor vil de færreste danskere umiddelbart kunne genkende navnet på manden, der ellers står bag det tøj, de går med til daglig:

Blandt andet Vero Moda, Only, Vila og ventetøjlinjen Mamalicious til damerne, Jack & Jones til mænd og nameit til børnene. Tøj, der sælges over hele verden.

LÆS ARTIKEL

Bestseller er privatejet og ikke børsnoteret, så der slipper ikke nær så mange detaljer ud om virksomhedens økonomi og aktiviteter i øvrigt som hos andre store danske selskaber.

Men det ligger fast, at Holch Povlsen er vanvittig ambitiøs på sin virksomheds vegne.

Opkøb i Storbritannien

Ved fremlæggelsen af regnskabet for 2012/2013 var der fremgang i både omsætning og overskuddet, der landede på 1,4 milliarder før skat.

Alligevel erklærede direktøren, at tallene var 'klart utilfredsstillende'.

»Vi har ikke været skarpe nok. Vi må i virksomhedens samlede ledelse påtage os ansvaret for igen at vise resultater, som vi kan være stolte af«, lød det således selvransagende i regnskabet.

Men Anders Holch Povlsen er sandsynligvis stolt af, at han netop har landet en aftale om at købe Storbritanniens næststørste netbutik inden for tøj og sko, M & M Direct. Prisen er ifølge Reuters omkring 1,3 milliarder danske kroner.

Direktør som 28-årig

Købet ligger fint i forlængelse af andre investeringer, som Bestseller har foretaget gennem de seneste år: Nemlig i selskaber, der sælger beklædning online.

I forvejen ejer Bestseller andele i de internationale nettøjbutikker Asos, Zalando og Stylepit (tidligere Smartguy), og det nyeste køb skal tilføre koncernen endnu mere ekspertise på netop nethandel.

Som ældste søn af Bestsellers grundlæggere, Troels og Merete Holch-Povlsen, er den nuværende direktør bogstavelig talt vokset op med virksomheden i Brande.

Han er uddannet inden for business administration og købmandsskab i både London og Berlin, og fik en forholdsvis blid start som direktør for mærket Vila i perioden 1996-2001. Derefter overtog han som 28-årig anvaret for hele koncernen.

Kopier og kemikalier

Trods størrelsen lever Bestseller i bedste velgående uden for pressens søgelys. For det meste.

Der har været et par uheldige sager, blandt andet om det miljøskadelige stof NPE, som Greenpeace i 2012 trods Bestsellers bæredygtighedspolitik påviste i tøj fra mærkerne Only, Vero Moda og Jack & Jones.

Fra hovedsædet i Brande lød der beklagelse, samt besked om, at underleverandørerne ville få indskærpet, at stoffet ikke er tilladt i Bestsellers produktion.

Koncernen har også været omkring Sø- og Handelsretten af flere omgang i kopi-sager om blandt andet et par bukser og sportssko - som selskabet tabte og måtte betale erstatning for.

Til gengæld ville Bestseller i modsætning til konkurrenten H&M gerne vise arbejdsforholdene på sin fabrik i Bangladesh frem til pressen efter den tragiske sammenstyrtning af en tekstilfabrik i landet i 2013, hvor over 1.000 arbejdere mistede livet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Afpresset og kidnappet

Det var også forsidestof, da familien Holch Povlsen i slutningen af 90'erne var udsat for en langvarig pengeafpresningsaffære, indtil gerningsmanden blev anholdt og fik tre et halvt års fængsel.

Nogle år senere blev en ung dansk mand kidnappet i Indien, sandsynligvis fordi forbryderne antog ham for at være Anders Holch Povlsen.

Familien satte dog straks alle sine kontakter i landet i aktion og den unge mand slap fri efter nogle dage.

Jagt i højlandet

I 2012 kom Anders Holch Povlsen med på det anerkendte amerikanske erhvervsmagasin Forbes' liste over verdens milliardærer og råder anslået over en personlig formue omkring 14 milliarder kroner.

LÆS ARTIKEL

Nogle af dem er investeret i store landområder i det skotske højland, både med naturbevaring for øje og fordi tøjdirektøren fra den midtjyske hede godt kan lide at gå på jagt.

Herhjemme deler Anders Hoch Povlsen sin forældres interesse for pompøse ejendomme med historie, og han bor med sin kone og tre døtre på godset Constantinsborg tæt på Aarhus.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce