comeback. Netto trak sig ud af Storbritannien i 2010, men nu er Dansk Supermarked klar til at åbne nye sort-gule butikker.
Foto: Dansk Supermarked

comeback. Netto trak sig ud af Storbritannien i 2010, men nu er Dansk Supermarked klar til at åbne nye sort-gule butikker.

Virksomheder

Netto rykker ind i Storbritannien igen

Den danske detailkæde trak sig ud af landet i 2010, men nu åbner Netto nye butikker.

Virksomheder

Fire år efter at Netto trak sig ud af Storbritannien, vil ejeren, Dansk Supermarked, tilbage over Nordsøen.

I første omgang vil der blive åbnet 15 butikker frem mod slutningen af næste år. De første åbnes dog allerede i år i det nordlige England.

Hvis konceptet bliver en succes er det meningen, at konceptet skal rulles ud over hele Storbritannien.

Danskere og englændere kommer med 116 millioner hver

Dansk Supermarked har indgået et samarbejde med den britiske detailkæde Sainsbury's.

Begge skyder 12,5 milioner britiske pund - 116 millioner kroner - i butikkerne, som kommer til at fremstå på samme gule og sorte måde, vi kender det herhjemme.

Dog vil der være et britisk twist med et supplement af specielle britiske varer, ligesom der er polske, svenske og tyske variationer på hylderne i disse lande, hvor Netto også har butikker.

Ifølge Dansk Supermarkeds administrerende direktør, Per Bank, er tilføjelsen af endnu et Netto-land en central del af Dansk Supermarkeds strategi om at fordoble omsætningen i Netto International.

Mike Coupe, der er tiltrædende øverste chef for Sainsbury’s, er begejstret for at kunne bringe Netto tilbage til de britiske forbrugere, og både han og Per Bank mener, at Netto-butikkerne vil udgøre et »spændende alternativ til de tyske discountere, som opererer på det britiske marked«, skriver de i en fælles pressemeddelelse.

Dansk Supermarked og Sainsbury's skriver, at discountsektoren i Storbritannien anslås at have en værdi på 10 milliarder britiske pund i årligt salg og ventes at fordoble sin værdi til cirka 20 milliarder britiske pund i løbet af de næste fem år.

Dansk Supermarked trak sig ud af Storbritannien i 2010, hvor den solgte sine 200 butikker til Walmart-ejede Asda. Danskerne solgte angiveligt, fordi de fik en god pris.

Netto UK bliver ledet af Morten Møberg Nielsen, som kan dokumentere gode resultater efter 18 år i detailbranchen heraf 14 år hos Dansk Supermarked. Han kommer fra en stilling som landedirektør for Netto Tyskland.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce