INDSATS. Redningsmandskab ved metrobyggepladsen efter eksplosionen.
Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

INDSATS. Redningsmandskab ved metrobyggepladsen efter eksplosionen.

Virksomheder

Eksplosion i metro-tunnel: To personer forbrændt

29 evakueret fra metrorør efter eksplosion i boremaskine.

Virksomheder

To personer er kommet til skade ved en ulykke på Metroselskabets byggeplads på Nuuks Plads på Nørrebro. En af de tilskadekomne er ifølge de første oplysninger fra stedet svært forbrændt.

Branden opstod ifølge brandvæsenets første oplysninger om hændelsen efter en eksplosion i elinstallationerne på en boremaskine nogle hundrede meter inde i borerøret.

Brandvæsenet og Københavns Politi sendte et stort antal betjente og redningsarbejdere til stedet for at bjærge de tilskadekomne og evakuere arbejderne fra tunnelrøret.

LÆS MERE

Brandvæsenet har siden begyndelsen af det storstilede byggeprojekt trænet i at skulle blive indsat i redningsarbejdet i tunnellerne. Ulykken i dybet fik brandvæsenet til straks at indlede beredskabsplanerne for arbejde i tunnelrørerne.

Copenhagen Metro Team, der står for byggeriet af det omfattende anlægsprojekt, vil ikke udtale sig om hændelsen, men henviser til Metroselskabet, der er bygherre.

Herfra oplyses det, at branden opstod i en transformer ved en af boremaskinerne i borerøret under Nuuks Plads på grund af en kortslutning og at de to kvæstede er elektrikere er fra den italienske virksomhed Seli Tunneling Denmark.

Brandulykke gav strakspåbud

Seli har tidligere haft alvorlige arbejdsulykker under metrobyggeriet: Ved en tidligere brandulykke på byggepladsen ved Nørrebroparken sidste efterår var to polske metroarbejdere nær omkommet, oplyste Fagbladet 3F tidligere på ugen.

De to var i gang med at svejse, da der gik ild i noget acetone og i deres tøj og måtte efterfølgende indlægges i 10 og 25 dage. Deres arbejdsgiver forsøgte forgæves at få dem til at rejse hjem til Polen - en manøvre, der efter arbejdernes opfattelse skulle fjerne problemet med hændelsen fra Danmark.

Den opfattelse har Ohmnia, et af metrobyggeriets vikarselskaber, afvist.

LÆS ARTIKEL

Hændelsen fik Arbejdstilsynet til at lange en stribe strakspåbud ud til underentreprenøren Seli Tunneling Denmark, og i januar i år rejste tilsynet også en straffesag mod det italienske tunnelfirma for brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med brandulykken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce