Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Handelscenter. Bygningen i Ballerup ligner langt fra sin noget mere kendte søster, der i 2001 styrtede sammen, efter at to fly fløj direkte ind i de to tårne.
Foto: PETER KLINT

Handelscenter. Bygningen i Ballerup ligner langt fra sin noget mere kendte søster, der i 2001 styrtede sammen, efter at to fly fløj direkte ind i de to tårne.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

World Trade Center åbner i Danmark

I dag åbner et handelscenter i Ballerup under et yderst velkendt navn.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Blot tre dage efter årsdagen for den vestlige verdens største terrortragedie mod tvillingetårnene World Trade Center i New York åbner et handelscenter af samme navn i Ballerup i Danmark.

Mens de fleste danskere forbinder World Trade Center (WTC) med en ganske forfærdelig episode, der i 2001 dræbte i omegnen af 3.000 mennesker og efterlod USA såret for livet, blomstrer navnet videre i den økonomiske verden, hvor det dækker over et yderst anerkendt brand - World Trade Center Association (WTCA).

Brødrene Ib Henrik Rønje og Torben Rønje, kendt som stiftere af Sjælsø Gruppen, fik for nogle uger siden tilkendt en officiel licens af WTCA. Via deres selskab Kongeegen A/S har de nu bragt konceptet til Danmark.

World Trade Center på visitkortet »Den største udfordring ved at åbne World Trade Center i Danmark bliver, at danskerne kun kender til det center, der styrtede sammen for 13 år siden. Vores opgave bliver at kommunikere ud til virksomhederne i Danmark, at det er handelscenter med baser over hele verden«, siger Ib Henrik Rønje, ejer af og administrerende direktør i Kongeegen A/S samt bestyrelsesformand i det nye datterselskab World Trade Center A/S.

Han håber, at brandet World Trade Center, som ifølge bestyrelsesformanden er velrenommeret ude i verden, kan lokke mange firmaer til.

»Der er prestige i at have World Trade Center stående på sit visitkort, og det ved de godt i udlandet«, siger Ib Henrik Rønje.

Handelscentre, hvor mange forskellige firmaer er samlet under samme tag, er som sådan ikke noget nyt fænomen. Men brandet WTCA forsøger at gøre sit attraktiv ved at samle mange kompetencer under samme tag og samtidig være i stand til at skabe udenlandske forbindelser til søstrecentrene i hele verden.

Fire centre i Sverige
Som lejer i World Trade Center bliver man en del af en større samling firmaer, der fordeler sig på 300 centre i 100 lande. Herunder tre i Sverige med et fjerde på vej.

»Vi ved, hvem vi skal tage fat i, hvis virksomheder ønsker et specielt samarbejde. Det kan vi gøre, fordi World Trade Center er forankret i mange lokalmiljøer rundt om i verden, og det kan virksomhederne drage nytte af«, siger Niklas Åklundh General Manager i World Trade Center Malmö.

Han understreger, at man ikke kan måle den direkte effekt af at være en del af WTC.

»Vi kan ikke se det direkte på bundlinjen, men når firmaerne bliver i vores lokaler, tolker vi det som om, at de får noget ud af det«, siger han.

Foto: KLINT PETER

Netværk med internationale forbindelser

Et af de firmaer, der var mødt op til åbningen i dag og regner med at leje sig ind i det nye World Trade Center i Valby, er rekrutteringsfirmaet Birn & Partners.

Partner og headhunter i firmaet Christian Berg har tidligere arbejdet i mindre kontorfællesskaber, og han håber, at WTC kan skabe et inspirerende miljø, hvor der opstår samarbejder på tværs af brancher.

Han har undersøgt forskellige muligheder for at skabe en permanent base for firmaet i Københavnsområdet, og World Trade Center har vist sig at være et rigtig godt bud.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS OGSÅ

»Mange af vores kunder er internatioanle kunder, så for os er det åbenlyst interessant, at vi kan benytte World Trade Center rundt omkring, fordi de ligger i verdens store byer. Og når vi er i et miljø som det her, så kan vi drage stor nytte af hinandens netværk ude i verden«, siger Christian Berg.

Tanken om at opføre et World Trade Center i Danmark har været længe undervejs.

Tilbage i 2008 droppede brødrene Rønje, på trods af at de havde licensen til det, at opføre et World Trade Center i Ørestaden. Dengang skete det med henvisning til, at byggeriet aldrig blev færdigt og finanskrisen buldrede der ud ad. Men snakken gik også på, at centeret med det berygtede navn lå lige lovlig tæt på Københavns Lufthavn.

Det nye World Trade Center i Ballerup ligger i Siemens' tidligere hovedsæde, som de to brødre overtog i 2013. Businesscenterets areal bliver på omkring 16.000 kvadratmeter og kommer til at indeholde både kantine og fitnessrum foruden kontorer og konferencelokaler.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden