SLUT. Jacob Jensen, der sælger fisk og har en restaurant med fiskebuffet i tilknytning til fiskehandlen,  må ikke længere kalde sin restaurant i Sæby 'Jensens Fiskerestaurant'. Det har Højesteret slået fast. I dag står der ellers 'Jensens Fisk' på facaden, men det var også krænkende, mente den store kæde Jensens Bøfhus. (arkivfoto)
Foto: MORTEN LANGKILDE

SLUT. Jacob Jensen, der sælger fisk og har en restaurant med fiskebuffet i tilknytning til fiskehandlen, må ikke længere kalde sin restaurant i Sæby 'Jensens Fiskerestaurant'. Det har Højesteret slået fast. I dag står der ellers 'Jensens Fisk' på facaden, men det var også krænkende, mente den store kæde Jensens Bøfhus. (arkivfoto)

Virksomheder

Lille fiskerestaurant taber til Jensens Bøfhus i Højesteret

Restaurant i Sæby må ikke længere hedde 'Jensens'.

Virksomheder

Jensens Fiskerestaurant i Sæby skal finde et nyt navn. Det afgjorde Højesteret fredag formiddag, oplyser DR Nordjylland.

Det er Jensens Bøfhus, der har trukket Jensens Fiskerestaurant i retten. Den store kæde mener, at navnet på den nordjyske restaurant krænker koncernens rettigheder.

Ændrede logo

Sidste år var sagen i Sø- og Handelsretten, og her fik Jensens Fiskerestaurant lov til at beholde sit navn.

Begrundelsen var, at 'Jensen i sig selv er et særdeles udbredt dansk efternavn, og at det ikke i sig selv er egnet til at adskille varer og tjenesteydelser'.

Men det er Højesteret altså uenig i.

Den vurderede derimod, at brugen af navnet „Jensens Fiskerestaurant“ inden for samme branche som bøfkæden indebar 'en utilbørlig udnyttelse af Jensen's Bøfhus' varemærkes særpræg og renommé'.

LÆS ARTIKEL

Dog skulle ejeren efter Sø- og Handelsrettens afgørelse i januar ændre logoet, så der ikke længere stod restaurant og Jensen ikke var specielt fremhævet. Derfor står der nu Jensens Fisk på restaurantens facade og hjemmeside.

Men Jensens Bøfhus var utilfreds med dommen og ankede til Højesteret, hvor de altså nu har fået medhold.

Et helt andet koncept

Ejeren af Jensens Fiskerestaurant, Jacob Jensen, mener sagen er skruet helt op på et plan, hvor den ikke hører hjemme.

Og han har svært ved at forstå, at en stor virksomhed som Jensens Bøfhus kan føle sig truet af en lille restaurant med et helt andet koncept.

Ifølge ham er op mod 95 procent af salget i restauranten fisk.

»Og vi var to i klassen, der hed Jacob, så jeg er altid bare blevet kaldt Jensen«, siger Jacob Jensen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce