Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Holger K. nedsætter task force mod skattely

Det er ulovligt, og det er uacceptabelt, når skatteydere gemmer værdier, siger skatteministeren.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skatteminister Holger K. Nielsen præsenterer nu tre nye initiativer, der skal styrke indsatsen mod skattely.

Som nævnt i Politiken i dag vil ministeren nedsætte et skatteetisk udvalg, hvor myndigheder og skatterådgivere i fællesskab skal udvikle et nyt kodeks for god skatterpådgivning.

LÆS ARTIKEL

Men samtidig afsætter regeringen over de næste fire år 40 mio. kr. til et skattelyprojekt i Skat, hvor embedsmænd og eksperter blandt andet skal undersøge særlige kendetegn bag de mest benyttede skattelykonstruktioner og dermed skabe bedre mulighed for at identificere potentielle sager om skatteunddragelse.

Projektet skal desuden se nærmere på mulighederne for bedre at udnytte de eksisterende internationale udvekslingsaftaler om skatteoplysninger for at begrænse ulovlig brug af skattely.

Afsløringer fra DR
Ifølge skatteministeren er Danmark og de øvrige nordiske gået forrest i indsatsen mod grænseoverskridende skatteunddragelse og bekæmpelse af brugen af skattely-konstruktioner.

Regeringen har de seneste to år gennemført en systematisk indsats rettet mod både virksomheder og enkeltpersoners brug af skattely.

Men nye afsløringer, blandt andet en række dokumentarudsendelser på DR, har vist, at grænseoverskridende skatteunddragelse hos både enkeltpersoner og virksomheder fortsat udgør en udfordring.

Ulovligt og uacceptabelt
På den baggrund ønsker regeringen at styrke indsatsen mod den grænseoverskridende skatteunddragelse og brugen af skattely, lyder meldingen fra Holger K. Nielsen:

»Det er ulovligt, og det er uacceptabelt, når skatteydere gemmer værdier, de har skabt i Danmark, i skattely. Værdier, som er skabt med det danske velfærdssamfunds tjenester, ydelser og infrastruktur som fundament. Derfor er indsatsen mod skattely en hovedprioritet for denne regering«, siger han i en pressemeddelelse.

»Ikke kun skatteunddragelse, men også medvirken til skatteunddragelse er strafbart. Det betyder, at de rådgivere, der hjælper med grænseoverskridende skatteunddragelse, medvirker til skattesnyd. De ting, vi har set i medierne i de sidste uger, er ikke i orden, og det bekræfter mig i, at regeringens fokus på grænseoverskridende skatteunddragelse er nødvendigt«.

Samarbejde med branchen

»Skat har i dag en meget målrettet indsats mod skattely, og indsatsen har allerede givet gode resultater. Med det nye skattelyprojekt styrker vi Skats muligheder for at blive bedre til at identificere nye former for skattelykonstruktioner, mens vi samtidig lægger op til øget internationalt samarbejde«, siger han.

»Den seneste tids afsløringer har vist, hvor afgørende en rolle rådgiverbranchen spiller. Jeg vil tage initiativ til at etablere et styrket samarbejde med branchens aktører for blandt andet at få udarbejdet et kodeks for god skatterådgivning«.

LÆS ARTIKEL

»Der findes i dag et stærkt samarbejde mellem danske myndigheder i forhold til bekæmpelse af grænseoverskridende skatteunddragelse. Det skal vi styrke. Og så skal vi samtidig se på, om der er brug for nye initiativer på tværs af myndighederne, og om vi skal stramme lovgivningen ét eller flere steder. Derfor nedsætter regeringen nu en tværministeriel task-force til bekæmpelse af skattely«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden