Holger K. nedsætter task force mod skattely

Det er ulovligt, og det er uacceptabelt, når skatteydere gemmer værdier, siger skatteministeren.

Virksomheder

Skatteminister Holger K. Nielsen præsenterer nu tre nye initiativer, der skal styrke indsatsen mod skattely.

Som nævnt i Politiken i dag vil ministeren nedsætte et skatteetisk udvalg, hvor myndigheder og skatterådgivere i fællesskab skal udvikle et nyt kodeks for god skatterpådgivning.

LÆS ARTIKEL

Men samtidig afsætter regeringen over de næste fire år 40 mio. kr. til et skattelyprojekt i Skat, hvor embedsmænd og eksperter blandt andet skal undersøge særlige kendetegn bag de mest benyttede skattelykonstruktioner og dermed skabe bedre mulighed for at identificere potentielle sager om skatteunddragelse.

Projektet skal desuden se nærmere på mulighederne for bedre at udnytte de eksisterende internationale udvekslingsaftaler om skatteoplysninger for at begrænse ulovlig brug af skattely.

Afsløringer fra DR
Ifølge skatteministeren er Danmark og de øvrige nordiske gået forrest i indsatsen mod grænseoverskridende skatteunddragelse og bekæmpelse af brugen af skattely-konstruktioner.

Regeringen har de seneste to år gennemført en systematisk indsats rettet mod både virksomheder og enkeltpersoners brug af skattely.

Men nye afsløringer, blandt andet en række dokumentarudsendelser på DR, har vist, at grænseoverskridende skatteunddragelse hos både enkeltpersoner og virksomheder fortsat udgør en udfordring.

Ulovligt og uacceptabelt
På den baggrund ønsker regeringen at styrke indsatsen mod den grænseoverskridende skatteunddragelse og brugen af skattely, lyder meldingen fra Holger K. Nielsen:

»Det er ulovligt, og det er uacceptabelt, når skatteydere gemmer værdier, de har skabt i Danmark, i skattely. Værdier, som er skabt med det danske velfærdssamfunds tjenester, ydelser og infrastruktur som fundament. Derfor er indsatsen mod skattely en hovedprioritet for denne regering«, siger han i en pressemeddelelse.

»Ikke kun skatteunddragelse, men også medvirken til skatteunddragelse er strafbart. Det betyder, at de rådgivere, der hjælper med grænseoverskridende skatteunddragelse, medvirker til skattesnyd. De ting, vi har set i medierne i de sidste uger, er ikke i orden, og det bekræfter mig i, at regeringens fokus på grænseoverskridende skatteunddragelse er nødvendigt«.

Samarbejde med branchen

»Skat har i dag en meget målrettet indsats mod skattely, og indsatsen har allerede givet gode resultater. Med det nye skattelyprojekt styrker vi Skats muligheder for at blive bedre til at identificere nye former for skattelykonstruktioner, mens vi samtidig lægger op til øget internationalt samarbejde«, siger han.

»Den seneste tids afsløringer har vist, hvor afgørende en rolle rådgiverbranchen spiller. Jeg vil tage initiativ til at etablere et styrket samarbejde med branchens aktører for blandt andet at få udarbejdet et kodeks for god skatterådgivning«.

LÆS ARTIKEL

»Der findes i dag et stærkt samarbejde mellem danske myndigheder i forhold til bekæmpelse af grænseoverskridende skatteunddragelse. Det skal vi styrke. Og så skal vi samtidig se på, om der er brug for nye initiativer på tværs af myndighederne, og om vi skal stramme lovgivningen ét eller flere steder. Derfor nedsætter regeringen nu en tværministeriel task-force til bekæmpelse af skattely«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden