Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forsikring. Alka Forsikring sætter penge i fodbold i håb om at komme tættere på potentielle kunder. FOTO:
Foto: JENS DRESLING

Forsikring. Alka Forsikring sætter penge i fodbold i håb om at komme tættere på potentielle kunder. FOTO:

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Reklamemand: Alka skal ikke forvente nye kunder blandt fodboldfans

Alka skal engagere sig i fansene, hvis de vil have kunder i butikken.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Orange bliver ikke en usædvanlig farve at forbinde med dansk klubfodbold«.

Sådan lød det tirsdag fra direktør i Superligaen A/S, Claus Thomsen, om den nye sponsoraftale med Alka forsikring, der med deres 12 millioner kroner årligt og orange logo har gjort deres indtog i dansk fodbold.

Alka forsikring er ejet af flere af de danske fagforeninger. Herunder FOA, 3F og HK. Fagforeningerne - både de nye gule og de traditionelle - er selv massivt til stede i sportsverdenen, hvor også den fagforeningsejede bank Arbejdernes Landsbank investerer flere af deres sponsorkroner.

Alka vil hægte sig på fodboldens passion Men hvad får et fagforeningsejet forsikringsselskab til at lægge det største sponsorbeløb fra en enkeltstående sponsor i Superligaens historie?

Ifølge ekspert i sportsøkonomi og sportsbranding Kenneth Cortsen giver det mening, at Alka investerer i en folkelig sport.

»Sport - og måske i særdeleshed fodbold - er bundet op på folkelighed. Det passer godt til Alkas brand og til de kunder, som de forsøger at få fat i. Man vil formentlig ikke se dem gøre det samme med tennis eller golf«, siger han.

På pressemødet tirsdag, hvor Alka blev præsenteret, lagde salgs- og marketingsdirektør Jacob Spangenberg heller ikke skjul på, at Superligaen er en god platform at være til stede på i forhold til både nye og nuværende kunder.

»Det er jo ikke nogen hemmelighed, at forsikringer ikke er det mest interessante i verden. Ikke før man har en skade i hvert fald. Så det er vigtigt for os at være til stede, der hvor kunderne er. Det er vigtigt at få vores navn indprintet og gøre Alka relevant. Fodbold er interessant for os, fordi det er drevet af involvering og passion. Det vil vi gerne hægte os på«, siger Jacob Spangenberg.

Fans er ikke automatiske kunder
Han gør det klart, at Alka naturligvis har sat sig nogle mål for, hvordan sponsoratet skal øge selskabets kendskabsgrad, og hvor meget forsikringsselskabet forventer at vækste i den tre et halvt årige periode, som aftalen lyder på indtil videre. Han vil dog ikke over for Politiken løfte sløret for de konkrete tal.

Arbejdernes Landsbank har tidligere været sponsor af den bedste danske ishockeyrække for mænd, der dengang hed AL-Bank Ligaen. Tilbage i 2013 skrev Børsen med tal fra Danmarks Statistik, at banken over en seksårig sponsorperiode (2007-2013) fik tilgang af 20.000 nye ishockeyloyale kunder.

Men Alka skal ikke regne med, at de vil opleve den samme kundefremgang i løbet af deres sponsorperiode. Det mener i hvert fald Frederik Preisler direktør i reklamebureauet Mensch.

»Hvis man forventer, at fodboldfans kommer rendende som kunder, tror jeg man bliver skuffet. Det virker som om, der er opstået en forveksling mellem budskab og kanal. I vore dage får man ikke automatisk sympati fra dem på lægterne ved at indgå en kommerciel aftale. Man er nødt til at have et relevant budskab«, siger han.

Men er det ikke den type aftaler de fleste firmaer laver? Det har jo vist sig at virke for andre.

»Netop. Det hele er blevet kommercialiseret, og der er en stigende skepsis fra forbrugerne over for sponsorerne. Vi ved godt, at de ikke gør det, fordi de deler vores interesse for sporten. Derfor er det afgørende, at virksomhedens budskab passer med dem, man vælger at sponsorere. Det budskab er umiddelbart lidt svært at få øje på i dette tilfælde, men lad os nu se, når de kommer i gang«, siger Frederik Preisler..

Alka kan ikke læne sig tilbage og satse på eksponering

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kenneth Cortsen tror omvendt på, at Alka kan få succes med deres sponsorat, hvis de formår at kæde deres navn og aktiviteter sammen med eksklusivt Superliga-indhold.

»Fodbold kan flytte kunder og markedsandele«, siger han.

LÆS OGSÅ

»Vi har set Barclays gøre det i Premier League. De fandt hurtigt ud af, at de ikke kunne læne sig tilbage og nøjes med eksponeringen. De engagerede sig i fanudvikling og fanoplevelser. Man må håbe, at Alka finder ud af at gøre det samme. Det kunne eksempelvis være via de sociale medier, hvor de skal forsøge at kæde deres navn sammen med eksklusivt indhold fra den Superliga, som rigtig mange danskere følger«, siger han.

Både Alka og Superligaen A/S gav i går udtryk for, at de håber, at den nye aftale kan være med til at løfte oplevelsen for fansene og følgerne af den nye Alka Superliga, der bliver en realitet fra årsskiftet.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden