0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Risikomanager i OW Bunker: Jeg var ansat til spekulation

Tidligere ansat: Omfattende spekulation i OW Bunkers risikoafdeling skulle give millionoverskud hver måned.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
OW Bunker (arkiv)
Foto: OW Bunker (arkiv)

nedtur. OW Bunker var Danmarks næststørste virksomhed målt på omsætningen, da den pludselig kollapsede og gik konkurs efter kun syv måneder på børsen.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Risikabel spekulation med finansielle papirer var så stor en del af det nu krakkede olieselskab OW Bunkers forretning, at risikoafdelingen hver måned budgetterede med millionoverskud, skriver Finans.dk.

Det er selskabets nu tidligere risikomanager Kenneth Rosenmeyer, der for første gang fortæller om de investeringer, der endte med at blive en væsentlig del af årsagen til OW Bunkers kollaps.

»Jeg havde et budget, der sagde, at jeg skulle lave et overskud på 1,5 millioner dollar om måneden. Det var spekulation«, siger Kenneth Rosenmeyer til Finans.dk.

Han investerede i fuelolie, råolie og gasolie gennem såkaldte futures, swaps og optioner, og ifølge Kenneth Rosenmeyer havde han fået en særlig opgave med at sikre virksomheden store millionoverskud på at forsøge at »slå markedet«.

Chefen fyret efter tab på næsten en milliard kroner

Kenneth Rosenmeyer var ansat direkte under Jane Dahl Christensen, der var chef for virksomhedens Risk Management-afdeling, og som blev fyret på grund af tab for svimlende 150 millioner dollar svarende til knap 900 millioner kroner.

OW Bunker, der var Danmarks næststørste virksomhed målt på omsætning kollapsede med et samlet tab på 1,6 milliarder kroner efter kun syv måneder som børsnoteret virksomhed. Olieselskabet indgav konkursbegæring den 7. november.

POLITIKEN MENER

Finans.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra OW Bunkers tidligere ledelse og bestyrelse. I går gik den tidligere bestyrelsesformand, Niels Henrik Jensen, sammen med den øvrige bestyrelse og fralagde sig ethvert ansvar for fadæsen.

FORMANDEN BRYDER TAVSHEDEN:

ritzau

Læs mere: