Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Oliefelter. Mærsks oliefelter i Brasilien og Angola er ikke rentable grundet den lave oliepris.
Foto: Thomas Borberg

Oliefelter. Mærsks oliefelter i Brasilien og Angola er ikke rentable grundet den lave oliepris.

Virksomheder

Mærsks olieprojekter står under vand

Olieprisen er så lav, at selv felter i Nordsøen er ved at blive en halvdårlig forretning for Mærsk.

Virksomheder

Det bratte fald i olieprisen over de seneste måneder har fuldstændig udhulet en række af Maersk Oils vigtigste projekter, skriver Finans.

I øjeblikket ligger olieprisen på omkring 45 dollar per tønde, hvilket betyder, at Mærsk-koncernens risikable projekter i Brasilien og Angola nu langtfra er rentable.

Mere kritisk er det dog for koncernen, at også de tidligere så indbringende projekter i Qatar og Nordsøen, der er rygraden i A.P. Møller - Mærsks olievirksomhed, heller ikke længere er nogen god forretning set i forhold til den investerede kapital.

Ifølge flere af de analytikere, der følger Mærsk-aktien, skal olieprisen således ligge på omkring 80 dollar per tønde, for at projekter i eksempelvis Angola og Brasilien giver mening.

Og i Nordsøen og Qatar er en god fortjeneste på olieudvindingen betinget af en oliepris på omkring 50 dollar per tønde set i forhold til den kapital, som Mærsk har investeret i felterne.

Forsigtig med at investere

Det kan tvinge Maersk Oil til at kigge hele sin forretning igennem, mener analytiker Stig Frederiksen fra Nordea.

»Produktion, der ikke længere er rentabel, kan blive lukket ned, ligesom man sandsynligvis vil være forsigtig med at investere i forskning på nye projekter«, siger han til Finans.

Mærsks topchef, Nils Smedegaard Andersen, udtalte i forbindelse med koncernens kvartalsregnskab i november, at selskabet forventede en oliepris på 80-90 dollar et godt stykke tid fremover, men siden er olieprisen næsten halveret.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce