Bavarians ebola-program henter finansiering fra EU

Nye millioner skal speede ebola-forsøg op.

Virksomheder

Bavarian Nordic og samarbejdspartneren Johnson & Johnson får nu ny kontant opbakning til at accelerere udviklingen af deres ebolavaccine.

Johnson & Johnson oplyser i en meddelelse, at selskaberne har dannet et konsortium med førende forskningsinstitutioner samt interesseorganisationer med henblik på at accelerere udviklingen af ebolavaccinen.

Konsortiet ventes at få mere end 100 mio. euro i støtte fra Innovative Medicines Initiative, IMI, der er verdens største offentligt-private partnerskab og finansieres af EU samt den europæiske medicinalindustri.

Vil accelerere forsøg

Midlerne skal gå til i alt fire projekter, herunder tre projekter, der adresserer behovet for at accelerere fase 1, 2 og 3-studier af vaccinen samt at opskalere produktionen af vaccinen. Derudover skal midlerne støtte et fjerde projekt, der skal øge forståelsen for og accepten af vaccinationsprogrammet i de udsatte områder.

Konsortiet består ud over Bavarian Nordic og Johnson & Johnsons datterselskab Janssen Pharmaceutical af London School of Hygiene and Tropical Medicine, Inserm, University of Oxford University, La Centre Muraz, Vibalogics, the Grameen Foundation og World Vision of Ireland.

Johnson & Johnson har tidligere annonceret, at selskabet har sat op til 200 mio. dollar af til et ebolaprogram, men har også hele tiden arbejdet på, at få offentlig støtte til programmet.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce