Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regnskab. Microsofts direktion og bestyrelse må sande, at selskabet trods en øget omsætning kommer ud med et mindre overskud end tidligere.
Foto: Ted S. Warren/AP

Regnskab. Microsofts direktion og bestyrelse må sande, at selskabet trods en øget omsætning kommer ud med et mindre overskud end tidligere.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sløjt salg og stærk dollar sætter Microsoft under pres

It-gigantens kvartalsregnskab viser et mindre overskud trods voksende omsætning.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et trægt salg af computere til private kombineret med en stærk amerikansk dollar har sat sine spor i Microsofts kvartalsregnskab.

Aktien i verdens største softwarefirma er faldet tre procent til 45,63 dollar i det amerikanske eftermarked, efter at værdipapiret de seneste måneder ellers har været på sit højeste niveau i 14 år.

»Selvom valutaen giver modvind for Microsoft og andre store internationale virksomheder, så vil vi betegne de overordnede tal som gode nok«, siger Daniel Ives, der er analytiker ved FBR Capital Markets.

Salget af Windows-software har været under pres de seneste år, fordi salget af pc'er er faldet, selvom markedet synes at være stabiliseret de seneste måneder.

Microsoft kunne i regnskabsårets andet kvartal fremlægge et overskud på 5,86 milliarder dollar (knap 39 milliarder kroner) sammenlignet med 6,56 milliarder dollar (over 43 milliarder kroner) i samme periode året før.

Køb af Nokia øger omsætning

Omsætningen steg dog samlet set med otte procent til 26,47 milliarder dollar. Det skyldes ifølge nyhedsbureauet AFP bedre salg af Surface-tablets, cloud-tjenester og spillekonsollen Xbox One, men er også drevet af sidste års køb af Nokias mobilforretning.

Kvartalsregnskabet fra Microsoft kommer en uge, efter at it-giganten kunne melde ud, at selskabets nye styresystem Windows 10 bliver gratis tilgængeligt for brugerne.

Grundet den store konkurrence fra andre softwarevirksomheder forsøger verdens største af slagsen at udvide kundekredsen ved at indføre den nye gratis-strategi.

Samtidig ønsker Microsoft også at etablere Windows på så mange forskellige platforme som muligt - alt fra computere til tablets over telefoner og Xbox.

Det nye styresystem forventes at ramme markedet i foråret og vil ligge som en gratis opdatering for brugere af både Windows 7, Windows 8.1 og Windows Phone 8.1.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden