Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Facebook. Ung kineser går forbi et Facebook-logo, som er genereret ud fra tusindvis af brugerbilleder fra det sociale netværk. Og brugerne er der masser af - faktisk næsten 1,5 milliarder af dem.
Foto: Jeff Chiu/AP

Facebook. Ung kineser går forbi et Facebook-logo, som er genereret ud fra tusindvis af brugerbilleder fra det sociale netværk. Og brugerne er der masser af - faktisk næsten 1,5 milliarder af dem.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvert 7. menneske på kloden er på Facebook hver eneste dag

Facebook har vundet slaget om de sociale medier. Nu går selskabet ind i næste fase med enorme investeringer.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næsten 1,5 milliarder aktive brugere benytter sig af Facebook, og knap en milliard af dem bruger tjenesten dagligt. De tal lader vi lige hænge i luften i et øjeblik.

Zuckerberg har råd til at tænke langsigtet, og lige nu giver investorerne ham lang line

I løbet af de sidste tre måneder er Facebooks kundekartotek vokset med omkring 50 millioner nye brugere, viser selskabets seneste kvartalsrapport. Men på trods af de ret så imponerende tal, må selskabets investorer slå koldt vand i blodet lidt endnu.

Selvom omsætningen steg med hele 38 procent til omkring 27,3 milliarder kroner i de sidste tre måneder, er udgifterne også øget drastisk med 82 procent. Derfor lander Facebooks indtjening på 4,8 milliarder kroner, et fald på ni procent i forhold til året før. Og det klinger ikke godt i investorers ører.

LÆS ARTIKEL

»Investorerne forventede lidt mere, og derfor faldt Facebook-aktien over tre procent i eftermarkedet«, siger Michael Borre, som er chefrådgiver i Nordea og blandt andet følger Facebook.

»Helt tilbage fra årets start udnævnte Mark Zuckerberg (Facebooks stifter og direktør, red.) 2015 til at være investeringsår for Facebook, hvor de ville investere voldsomt i at udbygge platformene. Og det kan man virkelig se nu. Alene inden for de sidste tre måneder er omkostningerne steget over 80 procent, og det har naturligt nok påvirket bundlinjen«.

Investeringer sluger årets vækst

Nogle af de platforme, som Facebook er ved at udbygge med store investeringer, er deres Messenger-app, beskedtjenesten WhatsApp, som firmaet opkøbte i februar sidste år, samt virtual reality-brillerne Oculous Rift, som endnu ikke er lanceret på markedet.

»Det kunne sagtens være en god ting at investere så meget i at udbygge virksomheden. Men det kan også være farligt for aktien, fordi Facebook er et vækstselskab, og på grund af investeringerne bliver der ikke vækst i overskuddet i år. Så investorerne kan måske begynde at stille ubehagelige spørgsmål på et tidspunkt. Men Zuckerberg har råd til at tænke langsigtet, og lige nu giver investorerne ham lang line«, siger Michael Borre.

Messenger-app’en er allerede en megasucces for Facebook med flere end 700 millioner brugere og flere end 1 milliard downloads på Android-telefoner alene. Hvad det præcist er, de nye investeringer skal udvikle, er stadigvæk usikkert.

Mobilannoncer trækker omsæningen op

En ting er dog sikker: Facebook bliver bedre og bedre til at tjene penge på sine brugere. Selskabets absolut største indtægtskilde er fra målrettede annoncer, som er baseret på brugernes data og forbrugsmønstre.

Og de annonceindtægter er steget hele 43 procent til knap 26 milliarder kroner i forhold til samme kvartal sidste år. Tre fjerdedele af annonceindtægterne er fra Facebooks mobil-platform, som efter en hård start er ved at bevise sit værd som pengemaskine for kongen af de sociale medier.

LÆS ARTIKEL

»Vi var i lang tid bekymrede for skiftet fra en computerskærm med masser af plads til reklamer til en lille smartphoneskærm. Facebook var langsomme til at komme med på mobilbølgen, men det har de virkelig løst. Det giver stor troværdighed i investorkredse, og det kan købe dem tid, så de får plads til at have et investeringsår uden stor vækst«, siger Michael Borre

Brugerne er mere og mere på Facebook

Et nyt nøgletal, som analytikerne er begyndt at holde øje med, er hvordan og hvor meget brugerne benytter sig af selskabernes tjenester. Facebook er nemlig begyndt at offentliggøre tal for, hvor mange af brugerne, der er online på daglig basis, og hvor mange der kun er online på månedlig basis.

LÆS ARTIKEL

»Hvis man dividerer de to, får man et tal, der næsten kan måle folks engagement. Og der går det kun en vej for Facebook – at brugerne bruger mere og mere tid derinde. Mange siger, at de unge har droppet Facebook til fordel for andre sociale platforme, men det er ikke det, vi kan se i tallene«, siger Michael Borre.

»Der er ingen tvivl om, at det her er vinderen i kampen om de sociale medier. Det er helt sikkert«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden