ups. Det er Retten i Lyngby, som har udleveret over 20 kendelser afsagt bag lukkede døre til Berlingske.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

ups. Det er Retten i Lyngby, som har udleveret over 20 kendelser afsagt bag lukkede døre til Berlingske.

Virksomheder

Byret begår brøler i sag om milliardsvindel med skattepenge

Det er beklageligt og ærgerligt, siger Bagmandspolitiet.

Virksomheder

Retten i Lyngby er i sagen om milliardfusk med udbytteskat ved et uheld kommet til at udlevere centrale retsdokumenter til Berlingske.

Det er sket, selvom papirerne blandt andet indeholder informationer om endnu ikke gennemførte ransagninger og beslaglæggelser i udlandet samt navne på mistænke, deres firmaer og bankforbindelser, skriver Børsen.

Det er jo det samme som at ødelægge tingene. Og det har vi ingen interesse i, og det tror jeg heller ikke, medierne har

Ifølge avisen omfatter materialet mere end 20 kendelser afsagt for lukkede døre i den spektakulære sag, hvor Skat menes at være blevet snydt for mindst ni milliarder kroner.

Flemming Schønnemann, retspræsident hos Retten i Lyngby, erkender, at der er blevet begået en fejl.

»Det er selvfølgelig ikke særlig godt, når der slipper oplysninger ud, der også vedrører noget, der ikke er effektueret endnu. Det er jo det samme som at ødelægge tingene. Og det har vi ingen interesse i, og det tror jeg heller ikke, medierne har«, siger han til Børsen.

Endnu ikke sigtede personer og selskaber er blevet navngivet

Ifølge Børsens oplysninger mener retten, at Berlingske allerede har omtalt efterforskning, der ikke er blevet gennemført endnu, ligesom at der også skulle være blevet sat navn på selskaber og personer, som endnu ikke er blevet sigtet i sagen.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - bedre kendt som Bagmandspolitiet - der arbejder med at kradse de manglende milliarder ind til den danske statskasse.

Her ærgrer den øverste chef, statsadvokat Morten Nielsen Jakobsen, sig over de udleverede dokumenter.

»Jeg er bekendt med, at byretten i Lyngby har begået en fejl, der desværre har ført til, at nogle dokumenter er kommet ud, som ikke skulle være kommet ud. Det er naturligvis beklageligt og ærgerligt«, lyder kommentaren ifølge Børsen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden