Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Revolution. Bitcoin har rykket langt ind i finanssektoren.
Foto: Rick Bowmer/AP

Revolution. Bitcoin har rykket langt ind i finanssektoren.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Derfor rager det dig: Amazon og UberRush er kun en start

Tiden, da Amazon blot var en digital boghandel, er forbi.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I dag er det en digital gigant, der er rykket så langt ind i den fysiske verden, som den ellers gjorde op med, at den truer et velrenommeret budfirma som FedEx.

Uber er heller ikke bare en samkørsels- eller taxatjeneste, men en ny forretningsmodel, der nu rykker ind med levering af alt fra blomster til dagligvarer og tøj.

På samme måde er den teknologi, der står bag den digitale valuta bitcoin, heller ikke længere reserveret våbenhandlere, narkobaroner og andre kriminelle.

Det er en teknologi, der er rykket så langt ind i finanssektoren, at hvert andet job, som vi kender det, vil forsvinde og blive erstattet af andre jobs – bytteforholdet kender vi dog ikke. Det er en ny industrirevolution, vi har beskæftiget os med i de seneste numre af dette tillæg, og nu også i dag. Men næppe for sidste gang.

Omvæltningerne fortsætter nemlig med så stor styrke, at nogle af Wall Streets fremmeste finansfolk nu ikke længere nøjes med at skyde millioner ind i de nye foretagender, men også satser sig selv.

Omvæltningerne fortsætter nemlig med så stor styrke, at nogle af Wall Streets fremmeste finansfolk nu ikke længere nøjes med at skyde millioner ind i de nye foretagender, men også satser sig selv

Ifølge Politikens samarbejdspartner Financial Times er det ikke mere end nogle uger siden, at den tidligere JP Morgan-stjerne Blythe Masters takkede nej til et job som chef for den velrenommerende investeringsbank Barclay’s for at koncentrere sig om det New York-baserede Digital Asset Holdings, der arbejder med bitcointeknologien.

Også de tidligere topchefer i henholdsvis Citigroup og Morgan Stanley, indiskfødte Vikram Pandit og John Mack, er gået ind in den nye finansielle teknologi (fintek). Umiddelbart ligner det et dramatisk opgør på liv og død mellem gammelt og nyt – mellem Detroit og Silicon Valley – men sådan behøver det ikke være.

Det mener i hvert fald Citibank, der har set på de såkaldte disruptions, omvæltninger, i bilindustrien, hvor de førerløse biler ser ud til at frembringe en revolution.

Vores synspunkt er, at det konkurrencemæssige våbenkapløb vil tage til og til sidst lede til partnerskaber mellem forskellige led af fødekæden, skriver Citibank, der spår det velkendte General Motors gode chancer.

Måske ender det sådan. Men fra Amazon til General Motors indebærer den digitale udvikling en revolution af mange af de ting, vi kender.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden