Foto: OLESEN PETER HOVE
Virksomheder

Erhvervsliv bekymret over flosset dansk image

Den skrappe udlændingepolitik skader Danmarks ry blandt internationale virksomheder, siger danske erhvervsfolk i udlandet.

Virksomheder

Hvis en virksomhed skal vælge et nyt land at placere sig i, har det afgørende betydning, at miljøet betragtes som åbent og imødekommende.

Derfor kan det skade væksten og Danmarks ry som erhvervsnation, når kongeriget får omfattende negativ omtale i internationale medier som følge af asylstramningerne.

Erhvervsorganisationen DI's administrerende direktør, Karsten Dybvad siger i en udtalelse, at »Dansk Industri finder kritikken af Danmark i de internationale medier bekymrende og følger udviklingen nøje«.

I de seneste uger er Danmark i udenlandske medier blevet portrætteret som et fremmedfjendtligt land. Reaktionerne er særligt skarpe onsdag, hvor tre store danske virksomheder optræder som rekvisitter for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på en satiretegning i det store britiske medie The Guardian.

LÆS OGSÅ

Dermed bliver erhvervslivet også inddraget direkte i diskussionen om de asylstramninger, som blev vedtaget i Folketinget tirsdag under stor international bevågenhed.

»Det er en grov tegning, som går langt over stregen. Både i fremstillingen af vores statsminister og af vores ikoniske virksomheder«, siger Karsten Dybvad med reference til stregerne i den indflydelsesrige britiske avis.

Danmarks image: Uvenligt over for udlændinge

Allerede i sommer svarede 42 procent af de adspurgte i en rundspørge blandt 240 danske erhvervsfolk i udlandet, at Danmark har fået et image som uvenligt over for udlændinge. 52 procent gav udtryk for, at der i indenrigspolitikken bør blive taget hensyn til, hvordan udlandet opfatter os.

Rundspørgen blev lavet af Copenhagen Capacity, der arbejder for at tiltrække internationale investeringer og talenter til Danmark og Øresundsregionen.

Udenlandske investorer vil have åbenhed

Formand for Greater Copenhagen, Albertslund-borgmester Steen Christiansen (S), finder det bekymrende og beklageligt for de dansk-skånske vækstambitioner, at der er så meget negativ omtale af Danmarks håndtering af asylansøgere og udlændinge.

»Hvis man som virksomhedsejer eller individuel arbejdstager skal træffe en beslutning om at placere sig, så vil man jo gøre det i et miljø, som man oplever som åbent, imødekommende og venligt over for de intentioner, man kommer med«, siger Steen Christiansen fra Greater Copenhagen, der repræsenterer 82 sjællandske og skånske kommuner og regioner.

Politikerne har jo et indenrigspolitisk sigte med at signalere lukkede grænser. Det kan vel ikke gå hånd i hånd med jeres afsætningspolitiske ambitioner?

»Vores politiske ambition skal være at få de to ting til at gå hånd i hånd. Forudsætningen for at skabe job og vækst i Greater Copenhagen er, at vi får tiltrukket flere virksomheder og mere kompetent og uddannet arbejdskraft. Det er der yderligere behov for, netop fordi vi står i en flygtningesituation med stigende omkostninger til velfærd«, siger Steen Christiansen.

DI: Fortæl de gode historier

I DI opfordrer Karsten Dybvad til, at regeringen, udenrigstjenesten og dansk erhvervsliv står sammen om at værne om Danmarks omdømme:

»Det er vigtigt, at regeringen og udenrigstjenesten sætter ind på at få ryddet eventuelle misforståelser og myter af vejen, så kritikken af Danmark ikke sætter sig. Og så skal vi stå sammen om at fortælle de gode historier om Danmark«, siger Karsten Dybvad.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce