SMIL. Lars Rebien, koncernchef i Novo, kan igen-igen præsentere et årsregnskab med fremgang.
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)/POLFOTO

SMIL. Lars Rebien, koncernchef i Novo, kan igen-igen præsentere et årsregnskab med fremgang.

Virksomheder

Nu har omsætningen i Novo passeret 100 milliarder kroner

Salget af insulin stiger over hele verden. Det giver Novo et overskud på 35 milliarder efter skat.

Virksomheder

Medicinalvirksomheden Novo kan igen vise en vækst, som andre danske virksomheder må misunde dem.

Det netop offentliggjorte regnskab for 2015 viser et overskud på 35 milliarder kroner efter skat. Det er en fremgang på hele 32 procent, eller 8 milliarder kroner.

Meget tilfreds

Samtidig har omsætningen nu for første gang passeret 100 milliarder kroner - helt præcist lander den på 108 milliarder - og administrerende direktør Lars Rebien Sørensen er »meget tilfreds med de resultater, Novo har opnået«.

Salget af medicin, først og fremmest insulin til behandling af diabetes, er i alt øget med 22 procent i det forløbne år.

Alene Nordamerika tegner sig for 62 procent af væksten, men der har også været fremgang på det kinesiske marked, selv om der er hård konkurrence dér.

Det største læs er trukket af produktet Victoza, der bruges til behandling af type 2-diabetes, såkaldt gammelmandssukkersyge.

I 2016 vil Novo have fokus på salget af det nyudviklede insulinprodukt Tresiba, som diabetespatienter kan nøjes med at tage én gang om dagen.

Det er for nylig er blevet godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, hvilket er helt afgørende for salget.

Større udbytte

Mange danskere er medejere af Novo via deres pensionsordning eller aktier, der er købt privat.

De kan glæde sig over, at udbyttet stiger 28 procent, så hver aktie udløber 6,40 kroner. Samtidig vil Novo nu købe sine egne aktier tilbage for op mod 14 milliarder kroner, hvilket gør dem mere værd.

Også medarbejderne i Novo bliver belønnet med aktier, fordi omsætningen nu har passeret 100 milliarder kroner, meddeler virksomheden.

Hver medarbejder får ret til at modtage 50 gratis aktier i 2019, hvis de stadig er ansat. De har med Novos aktuelle kursniveau en værdi af cirka 18.000 kroner.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce