Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Retssag. I dag begynder en retssag mod seks chauffører fra Uber.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Taxaselskab starter priskrig med Uber

Taxafirmaet 4x27 er nu så presset af Uber i Storkøbenhavn, at de sænker prisen på taxameteret.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med over 1000 biler kørende rundt i Storkøbenhavn er Uber blevet en alvorlig konkurrent for taxiselskaberne. Så alvorlig at Taxi 4x27 nu prøver at gå i priskrig med Uber. Det skriver Avisen.dk.

Selskabet skærer fra 1. maj en fjerdedel af prisen i bestemte takstperioder. Det oplyser direktør Thomas R.B. Petersen til Avisen.dk. Han er leder af bestillingskontoret, hvis fulde navn er Taxi 4x27 Amager-Øbro.

»Fra 1. maj går vi i priskrig med Uber. Vi sætter taksterne ned med 25 procent på bestilte taxier på den såkaldte kilometertakst 1, oplyser Thomas R.B. Petersen.

»Det vil sige, at prisen på en kilometers kørsel falder fra 15,25 kroner til 11,44 kroner. Dog med undtagelse af myldretiden fra klokken 7.00 til 9.00 og 15.00 til 17.00«.

Han vil ikke sidde med hænderne i skødet og se på, at Uber stille og roligt tager kunder fra Taxi 4x27, der i dag har 250 hyrevogne tilknyttet.

Prissænkningen skyldes dog også, at selskabet venter øget konkurrence i fremtiden.

I Folketinget er man blandt andet på grund af Ubers indtog ved at varme op til en revision af taxilovgivningen. Politikerne afventer dog i første omgang en række retssager mod Uber-chauffører.

Retssager mod Uber-chauffører

I dag er der retssager mod seks Uber-chauffører i Københavns Byret. Her håber Thomas R.B. Petersen, at chaufførerne bliver dømt.

Også i Københavns Kommune har Uber været i fokus, efter det er kommet frem, at den københavnske musikfestival Distortion samarbejder med tjenesten.

Flere partier vil have særlig indsatsgruppe til at undersøge kørselstjenesten Uber. Kilde: politiken.tv / Kim Faber & Nima Hajarzadeh

Det har mandag fået kommunen til at give festivalen et ultimatum. Enten skal festivalen stoppe samarbejdet med Uber eller også trækker kommunen sin millionstøtte til Distortion, skriver DR.

I Dansk Taxi Råd så man gerne mere konkurrence på taximarkedet - men konkurrencen bør være på fair og lige vilkår, siger direktør Trine Wollenberg ti Avisen.dk.

I dag er der fastlagt maksimale priser for taxiture i Danmark. Imens kan Uber helt selv fastlægge deres priser efter udbud og efterspørgsel. Blandt andet kan Uber hæve priserne drastisk, når efterspørgslen er stor, for derved at tiltrække flere chauffører til et område.

Hvis selskaberne selv kan bestemme priserne, kan der komme flere taxiprodukter på hylderne, forudser Trine Wollenberg.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden