Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Flere partier vil have særlig indsatsgruppe til at undersøge kørselstjenesten Uber. Kilde: politiken.tv / Kim Faber & Nima Hajarzadeh

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uber-sager har særlig offentlig interesse og skal for en domsmandsret

Der skal medvirke domsmænd i Uber-sagerne på grund af den store offentlige interesse, slår dommer fast.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dommeren i sagerne mod seks Uber-chauffører besluttede tirsdag i Københavns Byret, at sagen skal køres som en domsmandssag.

»Jeg har besluttet, at der skal medvirke domsmænd, og det har jeg på grund af den offentlige debat, der har været i sagen«, siger dommeren.

Dermed får forsvarerne i sagen medhold i deres begæring, som blev behandlet ved retsmødets start.

»Det er således, at det fremgår af retsplejeloven, at hvis der i sagen fremgår særlig offentlig interesse, så burde der medvirke domsmænd i sagen«, siger forsvarer Betina Hald Engmark i Københavns Byret.

»Det her er en sag, der er så essentiel og afgørende, at vi er nødt til at få domsmænds vurdering«.

Flyttet til større sal

Det er retsplejelovens paragraf 686 stykke 2, som forsvarerne henviser til. Den siger, at domsmænd kan medvirke ved sager af »særlig offentlig interesse«, da det så er mest hensigtsmæssigt, at det ikke er en enkelt person, der afgør sagen.

Sagerne er blevet flyttet til Københavns Byrets store retssal 60, som er fyldt med tilhørere og journalister. Flere gik forgæves, da der ikke var plads til flere i retslokalet.

»Vi kan jo bare kigge på menneskemængden, der er til stede i dag og konkludere, at denne sag vist er af særlig offentlig interesse«, siger forsvarsadvokaten.

Tiltalerne i sagerne lyder, at de tiltalte ikke havde den nødvendige uddannelse, ligesom bilerne ikke var indregistreret til erhvervsmæssig persontransport.

Uber-chaufførerne mener ikke selv, at der er tale om taxakørsel. De mener, at det er samkørsel, og at det derfor er fuldt lovligt at være chauffør i en Uber-bil.

Sagen vil formodentligt fortsætte senere tirsdag.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden