Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
HÅRD. Jeff Bezos, grundlæggeren af Amazon, er kendt som en hård chef, der ikke er bange for at stille krav til sine medarbejdere.
Foto: Reed Saxon/AP

HÅRD. Jeff Bezos, grundlæggeren af Amazon, er kendt som en hård chef, der ikke er bange for at stille krav til sine medarbejdere.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amazon vil indføre 30 timers arbejdsuge

Internetkæmpen vil indføre kortere arbejdsuge for at give deres medarbejdere mere fleksibilitet.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USAs næststørste virksomhed inden for detailhandel, internetgiganten Amazon.com, vil nu tilbyde dele af deres medarbejderstab en kortere arbejdsuge på 30 timer som ny standard.

Medarbejderne vil beholde de fordele, de er vant til, men vil gå ned i løn tilsvarende det antal timer, de vil arbejde mindre. Det skriver Washington Post.

Arbejdsugen i firmaet har ellers tidligere ligget stabilt på 40 timer ugentligt, i hvert fald officielt. Skulle medarbejderne ikke bryde sig om den nye, kortere uge, så kan de vende tilbage til deres gamle forhold.

Tiltaget er et forsøg på at give medarbejderne mere fleksibilitet i deres hverdag, da det ikke nødvendigvis er alle, der arbejder ens, skriver Amazon.

I første omgang er det dog kun en mindre del af Amazons tekniske medarbejdere, som bliver tilbudt den nye forsøgsordning.

Medarbejdere brændte ud efter 80 timer

Tidligere har Amazon fået kritik, blandt andet i en meget omtalt artikel i New York Times sidste år, for deres arbejdsforhold, hvor de blandt andet opfordrede medarbejdere til at arbejde op mod 80 timer om ugen, ligesom firmaet helst så, at der ikke blev holdt ferie.

Som Politiken tidligere har beskrevet, blev arbejdsforholdene beskrevet som ’målbevidst darwinisme’, hvor kun de stærkeste overlevede.

»Jeg så folk brænde ud«, sagde en tidligere medarbejder dengang, ligesom en anden tidligere medarbejder sagde, at »næsten alle de mennesker, jeg arbejdede med, så jeg græde ved deres skriveborde«.

»Artiklen var et hak i tuden for Amazon, der gerne vil fremstå som en attraktiv arbejdsplads«, siger Rita McGrath til Washington Post. Hun er professor ved Columbia Business School, med fokus på strategi og innovation.

Kan tiltrække flere kvindelige medarbejdere

Rita McGrath mener, at eksperimentet med kortere arbejdsuge kan være en måde at tiltrække flere talenter. Det kan også være en måde at tiltrække flere kvindelige medarbejdere til firmaet på.

Det er nemlig stadig sådan, at kvinder oftest påtager sig barslen, samt står for flere huslige pligter, end deres mænd gør.

Derfor mener Rita McGrath at en kortere og mere fleksibel arbejdsuge derfor kan være lokkende for kvinder, der gerne vil blive på arbejdsmarkedet.

Formand og grundlægger af den amerikanske ngo Families and Work Institute, Ellen Gallinsky, siger til Washington Post, at hun håber, at opblødningen i arbejdsugen kan være med til at ændre synet på deltidsarbejde.

»I meget lang tid har der været fordomme omkring deltidsarbejde eller kortere arbejdsuger. Selv et ord som ’deltidsarbejde’ får det til at lyde som om, at man går mod normen - at man laver mindre«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden