Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Topchef satser på store tobaksfabrikker uden for Danmark

Tobaksproducent lukker cigarfabrik i Danmark for i stedet at styrke to store fabrikker i Holland og Belgien.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For at gøre produktionen af cigarer mere effektiv har tobaksproducenten Scandinavian Tobacco Group besluttet at lukke cigarfabrikken i Nykøbing Falster. Fabrikken har 100 ansatte.

Sådan forklarer topchefen i Scandinavian Tobacco Group, Niels Frederiksen, beslutningen om at rykke cigarproduktionen ud af Danmark. Dermed er 54 år med produktion af cigarer i Nykøbing Falster slut.

Samtidig bliver produktion i Wuustwezel, Belgien, også lukket ned. Dermed går antallet af produktionssteder fra 14 til 12 i alt, oplyser tobaksproducenten.

»Det er ikke, fordi de to fabrikker ikke er gode til at producere cigarer. Men det er de to mindste fabrikker i Europa. I stedet har vi valgt at konsolidere de to store fabrikker i Holland og Belgien, siger Niels Frederiksen.

»Når man arbejder i en tobaksindustri med faldende voluminer, møder man fra tid til anden beslutningen om at tilpasse kapaciteter til de forventede voluminer. Det er det, der er sket nu med vores fabrikker i Danmark og Belgien.

Var skåret kraftigt ned allerede

Cigarfabrikken i Nykøbing Falster er over de seneste år gået fra omkring 160 til altså nu knap 100 ansatte. Torsdag morgen fik de ansatte på fabrikken så beskeden om, at fabrikken lukker.

Ved at flytte produktionen fra Nykøbing Falster og Wuustwezel kan tobaksproducenten fremrykke en igangværende effektiviseringsplan med et år.

»Vi har været rigtig glade for vores fabrik i Danmark. Men der er stordriftsfordele ved at samle vores produktion i store fabrikker, forklarer topchefen.

»Det er altså ikke et udtryk for, at vi flytter til et lavtlønsområde. Det er derimod et udtryk for, at vi vil have en effektiv produktion tæt på vores forbrugere i Europa, siger han.

Cigarproduktionen har en lang historie i Nykøbing Falster, hvor forretningsmanden E. Nobel allerede i 1835 grundlagde en produktion af snus, oplyser Scandinavian Tobacco Group på sin hjemmeside.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden