Slagteristrejke sender Danish Crown 20.000 grise bagud

Der bliver ikke slagtet svin hos Danish Crown i Horsens fredag. Både dag- og aftenholdet har nedlagt arbejdet.

Virksomheder

En strejke på Danish Crowns slagteri i Horsens fortsætter fredag eftermiddag. Også medarbejderne på slagteriafdelingens aftenhold har valgt at nedlægge arbejdet og er derfor gået hjem.

Det skriver TV2 Østjylland.

Fredag morgen valgte 750 ansatte på dagholdet at strejke.

Konflikten handler om, at tillidsmand Klaus Olesen har fået en skriftlig advarsel fra ledelsen. Årsagen er, at han har kommenteret offentligt i forbindelse med overenskomst-konflikten i april.

Ingen tillidsfolk fra slagteriet ønsker at udtale sig, sagde Klaus Olesen tidligere fredag til Ritzau.

»Jeg er rigtig ked af sagen og håber, at vi kan finde en løsning, men derudover kan jeg ikke udtale mig«, sagde han.

For slagteriet har strejken alvorlige konsekvenser for produktionen, oplyser pressechef Jens Hansen. Især med udsigt til helligdagen i næste uge.

»Vi er allerede kommet yderligere 20.000 grise bagud, og hvis vi kommer helt hen til torsdag og fredag, hvor medarbejderne har fri, bliver det meget kritisk«.

»Så er vi næsten en uge bagud, og det er svært at håndtere. Der når vi et niveau, hvor det bliver svært at 'slagte op' – altså indhente det tabte«, siger han til TV2 Østjylland.

Det er uvist, om slagteriets medarbejdere møder op på arbejde mandag morgen.

Hvis medarbejderne strejker mandag til onsdag i næste uge, vil der grundet helligdage og overenskomstsikrede fridage være ti dage uden folk på arbejde på slagteriet i Horsens.

Også i april nedlagde slagteriarbejderne i Danish Crown arbejdet. Det skete i utilfredshed med det fælles overenskomstresultat for det private arbejdsmarked, der blev vedtaget ved en urafstemning.

Her stemte 57 procent for overenskomsterne, men hos slagteriarbejderne var nej-procenten helt oppe på 98.

ritzau

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce