Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lave renter og sløjt aktiemarked sender Sydbanks overskud ned

Et vanskeligt år på aktiemarkedet har betydet færre indtægter hos Sydbank, der må se overskuddet gå tilbage.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sydbank havde tilbagegang i 2018, hvor indtægterne var under pres som følge af lave renter og et hårdt år på aktiemarkedet.

Bankens overskud faldt til 1,16 milliarder kroner, hvilket er en tilbagegang på 375 millioner kroner sammenlignet med 2017.

Det viser bankens årsregnskab, der er offentliggjort onsdag morgen.

»Miljøet for bankdrift er blevet betydeligt mere vanskeligt«, siger administrerende direktør Karen Frøsig i en kommentar til regnskabet.

»Det negative rentemiljø kombineret med den skarpe konkurrence i sektoren har medført et fortsat pres på koncernens nettorenteindtægter, og indtjeningskraften i bankerne presses nedad«, siger hun.

Ud over lavere indtægter som følge af lave renter har Sydbanks indtjening fra at handle med aktier også været under hårdt pres.

2018 var et turbulent år på de finansielle markeder. Forhold som handelskrigen mellem USA og Kina og brexit har skabt usikkerhed om væksten i verden.

Det har betydet faldende aktiekurser og mindre lyst til at handle hos Sydbanks kunder og færre indtægter fra de værdipapirer, banken selv ligger inde med.

Det samme billede har gjort sig gældende for de øvrige store banker i Danmark.

De har også oplevet et pres på indtægterne. Det gælder blandt andet Danske Bank, Nordea og Jyske Bank.

Sydbanks direktør, Karen Frøsig, fremhæver dog i regnskabet, at banken i 2018 har leveret den bedste forrentning af bankens værdier blandt landets største banker. De er kendt som Sifi-bankerne, fordi de er de vigtigste i Danmark.

For 2019 venter Sydbank en begrænset vækst i dansk økonomi. Banken varsler, at overskuddet igen kommer til at falde.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden