Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stigende oliepris og valutaknas giver større underskud hos SAS

SAS' underskud er næsten blevet fordoblet i første kvartal som følge af højere oliepris og svag svensk krone.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stigende oliepriser og en svensk krone i modvind har givet SAS større underskud i første kvartal, selv om der er blevet solgt flere billetter.

Luftfartsselskabet kommer ud af kvartalet med et underskud på 469 millioner svenske kroner.

Minusset er næsten dobbelt så stort som i samme periode året før.

Det viser regnskabet for første kvartal. Det dækker over månederne november, december og januar, der traditionelt er lavsæson for flyselskaber.

Det skandinaviske selskab, der er delvist ejet af den danske og svenske stat, havde allerede varslet, at årets første kvartal ikke ville blive en jubeldans.

I forbindelse med årsregnskabet i december var forventningen, at underskuddet i første kvartal ville stige som følge af olieprisen og en svag svensk krone.

Hos Sydbank påpeger aktieanalysechef Jacob Pedersen, der følger flybranchen tæt, at det særligt er omkostningerne, som presser SAS, mens det ser mere positivt ud, når man kigger på billetsalget.

»Det er et regnskab med en pil ned. SAS kører indtjeningsmæssigt i bakgear og leverer et stort underskud, som er større, end jeg havde forventet.

»Det vidner om, at flybranchen og SAS er under pres. Der er hård konkurrence og stigende oliepriser, og det er altså noget, der tynger indtjeningen, siger han.

SAS fremhæver i regnskabet, at det trods hård konkurrence, hvor luftfartsselskaberne bliver ved med at åbne nye ruter og sælge flere billetter, er lykkedes at hæve billetpriserne.

Samlet lød SAS' omsætning i første kvartal på 9,5 milliarder svenske kroner. Det er knap 600 millioner svenske kroner højere end året før.

For hele 2019 forventer SAS fortsat at få et overskud.

Der er dog ikke sat et konkret tal på, men trods et underskud i første kvartal ser Jacob Pedersen ikke risiko, at der bliver røde tal for hele året.

»Der er plads til, at SAS kan levere et hæderligt overskud, men det bliver ikke så stort som i 2018. Dertil er der for meget modvind i industrien«, siger han.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden