Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TDC taber luft midt i stor transformation

TDC taber kunder på tv, fastnet og bredbånd, mens det er ved at rulle nye strategi ud.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TDC tabte flyvehøjde i de første tre måneder af 2019, hvor teleselskabet for alvor har taget hul på en stor transformationsplan.

Omsætningen dykkede 1,4 procent til 4,3 milliarder kroner. TDC mistede 17.000 tv-kunder, 8000 bredbåndskunder og 12.000 fastnetkunder. Til gengæld er der kommet 12.000 nye på mobilsiden.

Det viser TDC's regnskab, der er offentliggjort torsdag morgen.

Teleselskabet fik sidste år nye ejere, da det blev solgt og afnoteret fra fondsbørsen i København.

TDC's nye ejere er de tre danske pensionskasser PFA, PKA og ATP samt den australske investeringsbank Macquarie.

Siden har selskabet justeret sin strategi, så det i højere grad vil satse på at udbygge fibernetværk, som konkurrenter også vil kunne leje sig ind på.

Selskabet er derfor blevet delt i to, hvor det ene ben fokuserer på netværk, mens det andet indeholder de kundevendte aktiviteter som YouSee og Telmore.

» 2019 er et afgørende år, hvor vi fokuserer på at transformere TDC til to ledende enheder, som skal forme Danmarks digitale fremtid«, siger TDC-direktør Allison Kirkby i en kommentar til regnskabet.

» Det er en transformation, der vil tage tid og kræve investering, og det betyder, at vores finansielle resultater på kort sigt vil være påvirket af mange bevægelige dele«, siger Allison Kirkby, der blev ansat i december.

TDC's driftsoverskud før af- og nedskrivninger er i første kvartal faldet med små fire procent til 1,7 milliarder kroner.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden