0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mærsk skal af med 2.000 medarbejdere

Ud af cirka 80.000 medarbejdere skal Mærsk sige farvel til omkring 2000 personer som led i interne ændringer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mærsk afskediger cirka 2000 medarbejdere som led i en tidligere annonceret organisationsændring, oplyser transport- og logistikvirksomheden i en meddelelse til fondsbørsen.

Organisationsændringen blev annonceret 1. september i år. Dengang blev der dog ikke nævnt noget præcist om antallet af fyringer. Mærsk beskæftiger i øjeblikket cirka 80.000 medarbejdere på verdensplan.

Afskedigelsen af de cirka 2.000 medarbejdere sker som konsekvens af organisationsændringer i de to forretninger Ocean og Logistics & Services. Det tæller blandt andet aktiviteterne med containerskibene, som Mærsk nok er mest kendt for. Organisationsændringen handler kort fortalt om at samle flere aktiviteter, mens at visse brands bliver afviklet. Det skal skabe en mere simpel struktur i Mærsk.

Opjusterer forventninger

Afskedigelserne kommer i tredje kvartal til at betyde en omstruktureringsudgift på cirka 630 millioner kroner. Sammen med nyheden om afskedigelserne kan Mærsk løfte sin prognose for de økonomiske forventninger til i år. Det skyldes dels den forventede udvikling i tredje kvartal og dels udsigterne for fjerde kvartal.

»Mærsk er på vej til at levere et stærkt resultat i tredje kvartal med en solid vækst i indtjeningen på tværs af forretningen, især i Ocean og Logistics & Services«, siger Søren Skou, administrerende direktør i Mærsk, i en kommentar.

»Volumenerne er kommet igen hurtigere end forventet, vi har holdt vores omkostninger under kontrol, fragtraterne er steget som følge af en stærk efterspørgsel, og vi har løftet indtjeningen i Logistics & Services. Af de samme årsager ser udsigterne for fjerde kvartal solide ud, og vi er derfor i stand til at opjustere vores forventninger for helåret«, siger Søren Skou.

Efter opjusteringen venter Mærsk et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på mellem 47 og 50 milliarder kroner. Det er fraregnet udgifter til blandt andet omstruktureringer.

Tidligere ventede Mærsk et overskud på mellem 38 og 44 milliarder kroner.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts