Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Francois Mori/AP
Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lego stopper samarbejde med kontroversiel avis

Legetøjskoncernen Lego fik sidste uge massiv kritik for dens samarbejde med britiske The Daily Mail.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er slut med gratis legetøj fra Lego. I hvert fald for den britiske avis The Daily Mail.

Det annoncerer legetøjskoncernen Lego i dag, lørdag.

Samarbejdet mellem Lego og avisen The Daily Mail går ud på, at der jævnligt følger gratis legetøj med avisen, mens Lego ofte køber reklameplads. Men det er slut nu, og der er ikke planer om at genoptage samarbejdet i fremtiden. Det skriver flere engelske medier.

Tidligere på ugen oplevede legetøjskoncernen Lego kritik på nettet på grund af dens samarbejde med den kontroversielle, britiske avis The Daily Mail. Med hashtagget #stopfundinghate skrev tusindvis af brugere på Twitter til koncernen, at den skulle stoppe med at »finansiere had« gennem samarbejdet med avisen.

Kritiserer flere aviser

Gruppen Stop Funding Hate (Stop med at finasiere had, red.), der blev dannet i sommers på det sociale medie Twitter, har kritiseret en række aviser, heriblandt The Daily Mail, for at »portrættere indvandrere overvældende negativt«, være homofobiske og for at piske en hadsk stemning op både før og efter den britiske folkeafstemning om EU, der førte til brexit, skriver BBC.

Stop Funding Hate har derfor forsøgt at få virksomheder til at stoppe med at reklamere gennem de højreorienterede aviser, da de mener, at virksomhederne ellers er med til at »finansiere had«. Og i denne omgang lykkedes det at få Lego til at indstille samarbejdet med avisen The Daily Mail. Det bekræfter Lego ved at besvare et tweet fra Stop Funding Hate, hvor gruppen linker til en statusopdatering fra Facebook fra en forælder, der beskriver sine bekymringer ved, at koncernen reklamerer gennem avisen The Daily Mail.

En anden bruger opfordrer med hashtagget #stopfundinghate også Lego til at stoppe samarbejdet med The Daily Mail med teksten:

»Jeg håber, at I vil genoveje at bidrage med gratis lego gennem The Daily Mail i fremtiden. Det sender et forkert signal til børn«.

Brugere takker Lego

The Daily Mail bliver i stigende grad set som en hadefuld aktør i den britiske debat i takt med, at avisen har haft flere EU- og indvandrerkritiske forsidehistorier. I forrige uge bragte avisen endnu en af den type forsidehistorier, da avisen satte tre navngivne dommere på forsiden og udnævnte dem til »folkets fjender«, skriver Jyllandsposten Finans. Det skete, efter at de tre dommere havde afgjort, at beslutningen om et britisk farvel til EU skal gå gennem parlamentet og ikke kan gennemføres af Storbritanniens premierminister Theresa May alene. Med denne forside mente mange, at avisen gik over stregen.

Det vækker glæde blandt brugerne på Twitter, at Lego nu har valgt at stoppe samarbejdet med The Daily Mail. Flere brugere, heriblandt den danske politiker Sofie Carsten Nielsen fra Radikale Venstre, takker legetøjskoncernen for at lytte til kritikken og håber, at flere vil følge i Legos fodspor.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden