Politiken Live Få tosprogede elever til at blomstre

Politiken og Lundbeckfonden inviterer folkeskolelærere på gratis kursusdag, hvor to erfarne undervisere deler ud af metoder og ideer til inkluderende undervisning i klasser med flygtninge og indvandrere.

Pluspris 0 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

0 kr.
  • Onsdag 25. september kl. 10-16
  • Foredragssalen, Vestergade 28, København V
  • Pluspris: gratis 
  • Pris uden abonnement: gratis 
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Kommer du mere end 10 minutter efter arrangementets start, er det ikke muligt at blive lukket ind

Beskrivelse

På dette kursus stiller vi skarpt på, hvordan integrationen af flygtninge og indvandrere i folkeskolen kan sikres i praksis. Du vil få en række konkrete input til, hvordan du inkluderer elever, der endnu ikke taler dansk eller stadig kæmper med sprog- og kulturbarrierer. Kurset vil være praksisnært og anvendelsesorienteret. 

Hvad skal man som lærer fokusere på, når man modtager børn fra krigsramte lande eller skal inkludere børn i klassen, som ikke taler dansk? Loris El-Haj, der har vundet Politikens særpris 2016, har med udgangspunkt i sin egen baggrund som flygtning og et særligt blik for den enkelte elev løftet en af nutidens største integrationsudfordringer. For få steder har så stor betydning for integrationen af de mange flygtninge, der kommer til Danmark, som folkeskolen. På kurset vil Loris med eksempler fra egen praksis give dig input til, hvordan elever fra andre lande kan inkluderes i undervisningen. 

Lise Egholm er uddannet lærer og var skoleleder på Rådmandsgade skole på Nørrebro gennem 18 år. Hun har over 40 års erfaring med inklusion af tosprogede elever og blev som skoleleder omtalt som en lokal socialrådgiver for de tosprogede forældre. Lise Egholm har modtaget en række priser for sin indsats og er i dag pensioneret, men stadig aktiv som foredragsholder. 

Loris og Lise vil begge gøre deres til, at kursusdeltagere kan vende hjem til deres klasser med masser af inspiration til, hvordan man får tosprogede elever til at blomstre.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook