Udsolgt: Politiken Live Angående PH

Vi markerer 125-årsdagen for Poul Henningsens fødsel med ord og musik. Hør Line Knutzon, Georg Metz og Carsten Thau i en samtale med Henrik Palle og nyd Poul Henningsens smukke viser og muntre revysange genfortolket af pianisten Michael Sunding og sangerinden Margrethe Grarup.

Pluspris 150 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

225 kr.
  • Mandag 9. september kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 150 kr.
  • Pris uden abonnement 225 kr.
  • Tilkøb af CD 
    Pluspris 80 kr.  
    Pris uden abonnement 120 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Poul Henningsen, kulturradikal forfatter, arkitekt, kritiker, provokatør og debattør (med meget mere) har bl.a. med sit opgør med et reaktionært samfund, der dyrkede den kirkelige moral, haft markant indflydelse på en række områder, særligt når det gælder vores livsform og tænkemåde, og mange af hans overvejelser omkring politik, samfund og måden, vi lever vores liv på, er lige så aktuelle nu, som de var, da han formulerede dem – tag nu fx hans efterlysning af et reelt kulturprogram hos den på den tid siddende regering. Skarpt og aktuelt, som var det formuleret i går – hvad man i høj grad også kan sige om hans arkitektur- og designmæssige arv, som har stået på en gang stramt, legende og altid markant i godt 100 år.

Til september i år markerer vi 125 årsdagen for hans fødsel med en aften fuld af ord, musik og minder. Med os har vi journalist, kommentator og foredragsholder Georg Metz, professor emeritus ved Kunstakademiets Arkitektskole Carsten Thau og dramatiker Line Knutzon, som fra hvert deres ståsted og fra vidt forskellige faglige indfaldsvinkler belyser og forholder sig til personen PH og til de mange forskellige facetter han rummede i sit kreative og intellektuelle virke.

Efter pausen skal vi møde pianisten Michael Sunding og sangerinden Margrete Grarup som i år har lanceret og turneret med pladen ’PH på ny’, hvor de genfortolker nogle af PHs kendte viser og revysange. Resultatet er et medrivende stykke Danmarkshistorie i ord og toner, som står lige så stærkt i dag som da PH skrev dem. For selv om lyrikken har en del år på bagen, er PH’s ord om humanisme, ligestilling, det smukke men skrøbelige liv og nødvendigheden af at sige tidsånden midt imod lige så aktuelle i dag som dengang.

Politikens Henrik Palle er aftenens vært og ordstyrer.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook