Politiken Live Dannelse i en opløsningstid

Rygrad, rummelighed og mere røv i bukserne Direktør Rane Willerslev og kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen

Pluspris 120 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

195 kr.
  • Onsdag 29. maj kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 120 kr.
  • Pris uden abonnement 195 kr.
  • Tilkøb af bog ’Rygrad og rummelighed’ 
    Pluspris 150 kr. Pris uden abonnement 200 kr.
  • Tilkøbte bøger udleveres ved arrangementet
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Vi lever i en opløsningstid, hvor gamle former konstant skal gentænkes. Ifølge Rane Willerslev skal det ske på et fundament af solid, dyb faglighed. Den faglighed, der er koblet op på klassiske kundskaber og indsigter, og som ifølge Rane Willerslev bør udgøre rygraden i vores dannelsesideal. Og så skal vi være villige til at møde verden med rummelighed og til at lade det velkendte kollapse i mødet med nye, måske ubekvemme erfaringer og erkendelser. For kollapset giver adgang til nye perspektiver.

For Rane Willerslev bør vovemod og mere røv i bukserne for eksempel i høj grad være en del af et moderne dannelsesbegreb. Det skal være ”så tilpas favnende, at ny viden, også ubekvem viden og ikke mindst viden og tendenser fra helt uventede kanter, ikke bare afvises som pop og pjat og den skinbarlige populisme".

Denne aften taler Rane Willerslev med kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen om, hvad der sker – eller hvad der bør ske – med dannelsesbegrebet, når alting er i opløsning.

Rane Willerslev er direktør for Nationalmuseet, professor i social antropologi. Har været direktør for Kulturhistorisk Museum i Oslo og leder af De Etnografiske Samlinger på Moesgaard Museum. Ph.d. fra Cambridge University. Har deltaget i talrige ekspeditioner ti Sibirien og blev i 2001 optaget i Eventyrernes Klub. Forfatter til bl.a. På flugt i Sibirien (2009) og Tænk Vildt (2017) og medforfatter til bestselleren Det, du ikke forstår, gør dig klogere (2018 med Svend Brinkmann og Tor Nørretranders).

Rane Willerslev gjorde sig med debatbogen ’Tænk vildt – det er guddommeligt at fejle’ til talerør for en mere nysgerrig tidsånd, hvor der er plads til det vilde, skæve og skøre; dét, ingen tør tænke frem, når de bliver målt, vejet og evalueret hele tiden. I ’Rygrad og rummelighed’ slår den kendte socialantropolog og direktør for Nationalmuseet igen takterne an til nytænkning. Denne gang af det diffuse dannelsesideal, som mange har en mening om, og næsten lige så mange har deres helt egen definition af.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook