Udsolgt: Politiken Live Forladte steder

Jan Elhøj og Morten Kirckhoff i samtale med Jes Stein om opdageradfærd og skjulte historier

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

175 kr.
  • Torsdag 24. januar kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Der er noget på én gang lidt uhyggeligt og samtidig magisk og eventyrligt dragende over at træde ind i et forladt rum. Man bliver suget ind i stedets historie; ikke nødvendigvis som den faktisk var, men som den kan udfolde sig i tankerne, mens man rammes af stribevis af spørgsmål, som man ville ønske, man kunne få svar på.

Hvad er der sket? Hvor længe her det stået sådan? Hvorfor har ingen gjort noget for at passe på det? Rydde det op? Sætte det i stand – eller forhindre det i at forfalde i første omgang? Og her, her ser det ud som om nogen har forladt det pludseligt. I hast. Men hvorfor?

Den fascination kender Jan Elhøj og Morten Kirckhoff alt til. De står bag projektet ’Forladte steder’, og har gennem en årrække haft det som deres hobby og passion at fotografere netop de steder, som, af grunde vi i langt de fleste tilfælde kender lidt eller intet til, står øde og forladte hen.

I november udgav de fotobogen ’De forladte danske hjem’. En smuk, fascinerende og magisk urovækkende bog, som man ikke kan andet end at lade sig suge ind i, mens man velvilligt overgiver sig til spørgsmål og spekulationer. Med billederne følger tekster, skrevet til lejligheden af vidt forskellige bidragsydere, som har ladet sig inspirere af de vidnesbyrd og skjulte historier, som billederne fra ’De forladte danske hjem’ bærer i sig. 

Denne aften skal det handle om, hvad det er ved de forladte steder, der er så dragende. Vi skal høre Jan Elhøj og Morten Kirckhoff, fotograferne selv, fortælle om deres projekt. Hvad fik dem i gang, hvorfor gør de det, hvad driver dem? Og vi skal se billeder af de forladte hjem og tale om selve den opdageradfærd, som Kirckhoff og Elhøj praktiserer for at få taget de fotografier, det hele handler om for dem. Politikens fotochef Thomas Borberg indleder aftenen.

Om ’De forladte danske hjem’:
I en periode over 10 år har fotograferne Morten Kirckhoff og Jan Elhøj dokumenteret forladte hjem i Danmark. Hjem, hvor alt står tilbage, som var stederne frosset fast i det øjeblik, beboerne forlod hjemmet. Nogle gange har husene stået forladt i fem år. Andre gange 10, 15 eller 20.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook