Politiken Live Gennem dine øjne

En samtale mellem Peter Høeg og Jes Stein. Peter Høeg er romanaktuel med bogen 'Gennem dine øjne', og denne aften taler forfatteren med Politikens Jes Stein Pedersen om bogen, bevidstheden og hukommelsen.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Tirsdag 23. oktober kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Tilkøb af bog Pluspris 230 kr. Pris uden abonnement 300 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Dette efterår er Peter Høeg igen romanaktuel. I romanen ’Gennem dine øjne’ fortæller forfatteren historien om tre barndomsvenner, der som voksne mødes igen under voldsomme omstændigheder. Sammen genoplever de barndommens vilde opdagelsesrejser ind i fantasien. De viser sig at have sat dybe spor. Og at kunne afgøre liv og død.

Det handler om hukommelsen, erindringer – og at kunne rejse ind i bevidstheden. En ikke helt ufarlig beskæftigelse, skal det vise sig.

Denne aften taler Peter Høeg med Politikens Jes Stein Pedersen om bogen, bevidstheden og hukommelsen. Jes Stein og Peter Høeg har mødt hinanden i interviewsammenhænge lige siden begyndelsen af Peter Høegs forfatterskab, og aftenen her bliver således 7. gang, de to mødes til et live-interview.

Peter Høeg (f. 1957) debuterede i 1988 med romanen Forestilling om det tyvende århundrede. Siden fulgte bl.a. Fortællinger om natten (1990), Frøken Smillas fornemmelse for sne (1992), De måske egnede (1993), Kvinden og aben (1996), Den stille pige (2006), Elefantpassernes børn (2010) og Effekten af Susan (2014). Han er desuden medforfatter til bogen Empati. Det der holder verden sammen (2012). Peter Høegs bøger er udkommet i 33 lande.

Han har en baggrund i sport, dans og teater, og han er mag. art. i litteraturvidenskab. Han er medstifter af foreningen Børns Livskundskab (www.bornslivskundskab.dk) der i samarbejde med universiteter, skoler og seminarier arbejder på at udvikle redskaber, der kan støtte børns og voksnes selvberoenhed og empati. Sammen med flere af foreningens andre stiftere har han skrevet bogen Empati - det der holder verden sammen (2012).

Fotos af Robin Skjoldborg

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76