Politiken Live Hvad kræver kærligheden?

En aften i kærlighedens navn med Jytte Vikkelsøe og Julie Jeune

Pluspris 120 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

195 kr.
  • Mandag 29. april kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 120 kr.
  • Pris uden abonnement 195 kr.
  • Tilkøb af bog 'Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte'
    Pluspris 190 kr. Pris uden abonnement 250 kr.
  • Tilkøbte bøger udleveres ved arrangementet
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Kærlighedsbegrebet er udfordret i disse år: Glansbilledet, hvor alt bliver let og godt og vi lever lykkeligt til vores dages ende, når bare vi vælger den rette, er falmet, og passer kun dårligt i en moderne verden af muligheder, dating-apps og stadigt mere selvbevidste (og krævende) individer. Men hvad så?

Vi elsker den jo, den kærlighed, og selvom vi sikkert fint lever uden både fast parforhold og et løfte om at være sammen til døden os skiller, er kærligheden altså stadig en forunderlig, vidunderlig og livgivende størrelse.

Derfor helliger vi denne forårsaften i Pressen kærligheden og dens væsen og snakker – blandt virkelig meget andet – om, hvad dens funktion så egentlig mere præcist er, nu så meget er i opbrud.

Vi har inviteret Jytte Vikkelsøe, Ph.D., terapeut og forfatter til den meget omtalte og roste bog med den opsigtsvækkende (og forløsende!) titel ’Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte’ og Julie Jeune, sexolog, parterapeut og kærlighedsentusiast med fast plads i Radio24syv-programmet Croque Monsieur. I en samtale med kulturjournalist Bo Søndergaard vil de sammen forsøge at nærme sig en ny måde at tænke vores opfattelse af kærligheden på, men også beskrive helt konkrete veje og bud på, hvordan vi faktisk kan leve den og lade den blomstre.

Så kom og vær med til at slå et slag for kærligheden – fordi den har fortjent det!

Om Jytte Vikkelsøes ’Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte – om hvorfor vejen til det liv, du længes efter, altid går igennem jeres mest fastlåste konflikter’.

Det tager kun en femtedel af et sekund at aktivere de 12 hjerneområder, der hensætter et menneske i en svimlende forelskelsesrus. Men hvad skal der til for at det sker? Hvorfor forelsker vi os i det hele taget? Og hvorfor går kærligheden så ofte i stykker igen?

I denne banebrydende bog kortlægger Jytte Vikkelsøe den romantiske kemis mysterium. Gennem hendes skelsættende arbejde med kriseramte par får vi indsigt i forelskelsens og kærlighedens dynamik.

En række fængslende cases demonstrerer, hvordan og ikke mindst hvorfor kærlighedens indbyggede uoverensstemmelser og konflikter både er forudsætningen for forelskelsen og samtidig ender med at dominere de fleste parforhold – men også, hvordan kærlighedens konflikter markerer et ulevet potentiale, vi sjældent gør os begreb om: potentialet til at finde tilbage til vores egen inderste kerne og leve livet fuldt og helt.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook