Politiken Live Klimaaftryk og hverdagsbeslutninger

Moderne klimafamiliers bekendelser

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

175 kr.
  • Mandag 14. januar kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Sammen med klimarådgiver Kåre Press-Kristensen fra Det Økologiske Råd besøger Politiken i løbet af december tre familier, som får vurderet deres forbrug og får tips til, hvordan de kan reducere deres CO2-udledning. Tre uger efter det første møde får familierne igen besøg. Her skal de sammen med eksperten se på, om de har lært af deres erfaringer – og om det rent faktisk kan aflæses i deres samlede udledning.

De tre familier er forskellige - en familie har gjort meget for at reducere sit forbrug, en anden har gjort noget, mens en tredje gerne vil, men ikke er begyndt at handle på det endnu.

Men hvordan var det så, fra den ene dag til den anden at prøve at leve mere klimabevidst. Hjalp det, at der var en ekspert der konkretiserede deres forbrug, så de havde en klarere fornemmelse af, hvad det egentlig er, der skal til? Hvordan føles det, når man pludselig har den fornødne indsigt til at begynde konkret at kunne aflæse effekten af sine handlinger? Og fremfor alt: har det ændret de tre familiers tilgang til deres forbrug, så der er noget, de kommer til at gøre markant anderledes i hverdagen.

Vi lader dem svare selv: Denne aften skal vi møde repræsentanter fra familierne, når de sammen med klimarådgiver Kåre Press-Kristensen og journalist Mette Guldagger taler om udfordringen og deler deres erfaringer med os andre. Vi konkretiserer tiltagene, taler om indsatsen og vurderer resultaterne – og der vil selvfølgelig være rig mulighed for at stille spørgsmål, hvis man selv har udfordringer eller overvejelser i forhold til at komme i gang derhjemme.

Få styr på dit klimaaftryk med Politiken

En gennemsnitsfamilie udleder hvert år i alt ca. 48.000 kg. CO2. FN har et mål om en udledning på 2500 kg. pr. indbygger pr. år i 2050.

Kirstine Thue Hansen repræsenterer en familie med en årlig CO2-udledning på 22.640 kg. Altså en familie, hvor det tydeligt kan ses, at de er bevidste om deres forbrug. Men der er stadig et stykke vej, før de rammer FNs mål.

Mads og Agnes Boldsens familie udleder 75.000 kg CO2 pr. år. De har ikke givet deres forbrug nævneværdig opmærksomhed før nu, og klimarådgiverens besøg var i dén grad en øjenåbner for dem. De har taget en fælles beslutning om ud fra de nye indsigter at forsøge at leve mere klimbevidst fremover.

Bliv skarpere på dit eget forbrug med guiden her.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook