Politiken Live Klimabootcamp med Politiken

Rachel Kollerup, Theresa Scavenius, Anders Morgenthaler og Rasmus Willig - om det vi selv kan gøre – og hvorfor og hvordan det virker.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

175 kr.
  • Tirsdag 5. februar kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Klimaets tilstand er, efter en historisk tør og varm sommer og et antal foruroligende klimarapporter, kommet på alles læber, og der er ikke længere tvivl om, at der skal handles – og helst hurtigt. Men hvad skal vi gøre, mens vi venter på at magthaverne tager affære? Mange af os vil gerne være med til at gøre noget selv, men det kan virke både tidskrævende og uoverskueligt at sætte sig ind i, hvad der egentlig virker, og der synes konstant at komme nye oplysninger, som vi skal forholde os til, og som måske flytter på det, vi ellers troede, var rigtigt.

Derfor har vi inviteret fire engagerede og vidende klimaaktivister til at komme ind og hjælpe os. Fire mennesker, som på hvert deres felt har valgt at gøre bæredygtighed og klima til en helt central del af deres liv både professionelt og privat. Med helt konkrete eksempler, cases og handlemuligheder deler de deres indsigter og erfaringer med os, og giver os deres bedste bud på, hvordan vi sammen får flyttet udviklingen i den rigtige retning.

Kom og bliv klogere på klimaaktivisme i dagligdagen med forsker og designer Rachel Kollerup, forsker og folketingskandidat Theresa Scavenius, sociolog og forsker Rasmus Willig og tegner og instruktør Anders Morgenthaler. 

Rachel Kollerup arbejder med design, forskning og undervisning med speciale i miljøansvar ved tøjproduktion og bæredygtige tøjforbrugsvaner. Hun har udarbejdet undervisningsprojektet "MAKE THAT CHANGE” - workshop og udstilling, som giver løsninger til hvordan man som enkeltperson kan reducere miljømæssige konsekvenser ved tøjforbrug.

For øjeblikket arbejder Rachel Kollerup med hamp som fremtidens bæredygtige tekstilfiber i samarbejde med Kvadrat, Teknologisk Institut, Advance Nonwoven og Jørgen Heggelund.
Rachel Kollerup var en del af Miljøstyrelsens partnerskab om at mindske kemikalieaftryk i tekstiler og Miljøstyrelsens plan for affaldsforebyggelse, og hun har udarbejdet LCA (livscyklusvurdering) af egne tøjkollektioner i samarbejde med Force Technology A/S.

Theresa Scavenius er forsker i klimapolitik og demokrati med en række udgivelser om klimaet bag sig, blandt andet ph.d.-afhandlingen Moral Responsibility for Climate Change: A Fact-Sensitive Political Theory. Hun har en klimapolitisk klumme i Information og var en af de 301 klimaforskere, som skrev under et på Klimaopråb i Politiken den 12. maj 2018. Theresa Scavenius har i en årrække arbejdet for at få klimapolitik højere op på dagsordenen politisk og hun har siden 2017 været folketingskandidat for Alternativet.

Tegner og instruktør Anders Morgenthaler tog for efterhånden en del år siden et aktivt valg om at leve meget mere bæredygtigt, end han hidtil havde gjort. Han er aktivt engageret i klimapolitik og er medstifter af Den grønne Friskole på Amager. Han har besluttet ikke at rejse på ferie med fly, men har købt en el-bil, som han og familien kan køre miljøvenligt rundt i i Europa. Som vært på DRs radioprogramserie Klimatestamentet satte han henover foråret fokus på en række indsatsområder og presserende spørgsmål, når det gælder klimaet – og hvorfor det tilsyneladende er så svært for os at handle på det.

Sociolog, Ph.d. og forsker Rasmus Willig har gennem de senere år meldt sig mere og mere ind i debatten om klima, miljø og bæredygtighed. I hans øjne har vi ikke at gøre med en almindelig ideologisk debat, hvor forskellige holdninger kæmper for deres forskellige interesser, men om et naturvidenskabeligt faktum, som vi er nødt til at forholde os til, hvis vores børn skal have en mulighed for selv at sætte børn i verden.
Det har han selv taget konsekvensen af på en række områder, blandt andet med stiftelsen af foreningen Andelsgaarde.dk. Bag navnet står en simpel model for, hvordan vi i fællesskab kan opkøbe mindre landbrug og gå i gang med at dyrke jorden på en bæredygtig måde. Rasmus Willig og resten af kræfterne bag Andelsgaarde har startet bevægelsen for at imødegå den stigende klima- og biodiversitetskrise og for at få sunde fødevarer i fremtiden. Håbet er selvfølgelig at foreningen inden for en overskuelig fremtid kan vokse og blive til en folkebevægelse.

Med denne stærke opstilling vil der blive guidet og fortalt, rådgivet og udvekslet erfaringer, så vi får anskueliggjort, hvad vi selv kan gøre – samtidig med at vi får et indblik i, hvordan det virker, så vi på et oplyst grundlag kan træffe beslutning om, hvor vores egen indsats skal ligge. Så vi kan mærke, at vi bidrager – og følge forandringen.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook