Politiken Live Kristian Leth og Jes Stein - om at aflyse dommedag

”Det allermest skræmmende lige nu er ikke terrorismen eller den globale opvarmning, men vores tendens til at glemme at give de næste generationer det vigtigste værktøj med. Et helt uundværligt værktøj for kontinuerligt at genskabe verden: håb."

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Mandag 20. august kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr. inkl. gebyr
  • Tilkøb af bog Pluspris 190 kr. Pris uden abonnement 250 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Vi mennesker har altid forudsagt verdens nære undergang, og historier om klima, terror og pandemier fylder godt i medierne. Alle har en udlægning af, hvordan verden snart ender eller i det mindste forværres dramatisk. Det er umoderne at håbe og tro på fremtiden. Optimisme er naivt. Det er uncool at være entusiastisk, når det kommer til verdens skæbne.
Men hvorfor er det sådan? Er fremtidsfrygt noget unikt for denne tid? Og er den egentlig mere velbegrundet i dag end tidligere? Hvad gør den ved os? Og hvad gør det ved vores børn, at de vokser op i det, mange tror er en undergangstid?

Denne aften møder musiker og forfatter Kristian Leth litteraturredaktør Jes Stein i Pressen, blandt andet med det formål at aflyse dommedag. Kristian Leth opfordrer nemlig i sin senest bog ’Håb – Et forsvar for fremtiden’ til en ny måde at gå de aktuelle udfordringer i møde på, og argumenterer for, at vi faktisk har grund til at være mere optimistiske nu end nogensinde før. Derfor må og skal vi udskifte frygt med netop håb, hvis fremtiden skal have en chance.

Kristian Leth er musiker og forfatter. Han debuterede i 2002 med digtsamlingen 'Land' og har siden udgivet flere digtsamlinger, romanen 'Mithos' (2017) og 'Historien om det hele' (2016), som han har skrevet sammen med Eske Willerslev. Han er forsanger i bandet The William Blakes.

"En velkommen kritik af tidens lammende alarmisme. Uden at negligere klodens problemer viser Leth, at mange ting er bedre, end vi tror, og at det udbredte sortsyn risikerer at forhindre os i at løse de problemer, der findes. Det bør i sig selv indgyde håb, at en forfatter som Leth findes, der uden for de akademiske mure skriver vedkommende og selvstændigt på baggrund af grundig research."

– Svend Brinkmann om ’Håb’.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76