Politiken Live Kvinder – magt, ret og muligheder

I oktober 2018 udkom to vigtige bøger i den fortsatte debat om kvinders rettigheder, magt og muligheder: ’Argumenter imod kvinder’ af Birgitte Possing og ’Da kvinder tog magten’ af Søs Marie Serup.

Pluspris 120 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

195 kr.
 • Mandag 4. februar kl. 19.30
 • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
 • Pluspris 120 kr.
 • Pris uden abonnement 195 kr.
 • Tilkøb af bog 'Argumenter mod kvinder'.
  Pluspris 150 kr. Pris uden abonnement 200 kr.
 • Tilkøb af bog 'Da kvinder tog magten'.
  Pluspris 230 kr. Pris uden abonnement 300 kr.
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

I ’Argumenter imod kvinder’ samler dr.phil. og professor emerita i historie og antropologi Birgitte Possing argumenter mod kvinders rettigheder inden for felter som uddannelse, stemmeret, erhverv, ledelse, forældremyndighed og selvbestemmelse i Danmark gennem 150 år.

Alle argumenter, som har sat dybe spor i den offentlige debat, og som er blevet ført af højtplacerede mænd, lige fra Johan Ludvig Heiberg i 1850’erne til Morten Messerschmidt i 2015. Ja, der er sågar eksempler på kvinders argumenter imod kvinders evner og rettigheder. Ikke desto mindre viser historien, at der er kvinder, og ganske mange af dem, som er kommet til tops og har sat væsentlige og vigtige præg på selv samme områder, som argumenterne i førstnævnte bog dømmer dem ude af.

I ’Da kvinder tog magten’ genfortæller politisk kommentator og tidligere pressechef og særlig rådgiver i Venstre, Søs Marie Serup, 40 års politisk historie og 40 års kvindeliv under ét, som det er blevet fortalt hende af nogle af de kvinder, som gik forrest og blev de første kvinder på en række af samfundets tungeste poster.

Det er historier om kvindeliv med magt, og om hvordan kvinderne undervejs har måttet opfinde nye omgangsformer og ikke sjældent er blevet udsat for nedladende fremstillinger i pressen. Det er historier om både at grine, flirte, argumentere og analysere sig frem til sine mål, og om hvordan de vandt magt, respekt og gennemslagskraft.

Denne aften i Pressen taler de to forfattere med kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen om historien og historierne, og om hvorfor det stadig er vigtigt at kende dem – og at blive ved med at kæmpe for kvinders ret, magt og muligheder.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook